Теми статей
Обрати теми

Увага: нова позиція ДФСУ щодо ВЗ

Порядок № 4 не змінювався з моменту затвердження. Проте податківці раптом вирішили змінити правила заповнення рядка «Військовий збір» розділу II форми № 1ДФ. Раніше вони стверджували, що в цьому рядку потрібно відображати тільки ті доходи фізосіб, з яких утримується ВЗ (таке роз’яснення містилося в категорії 103.25 БЗ).

Проте тепер вони пропонують зазначати у рядку «Військовий збір» усі, а не тільки доходи, що обкладаються ВЗ. Зазначене вище роз’яснення переведене в БЗ до розряду нечинних.

Чому так сталося? Не гадатимемо. Сьогоднішня консультація фахівця ДФСУ побудована на аналізі першого речення абзацу четвертого п. 3.11 Порядку № 4, де зазначено, що в рядку «Військовий збір» відображається загальна сума нарахованого доходу. Проте друге речення цього абзацу говорить на користь початкової версії. У ньому йдеться про доходи, з яких утримується ВЗ.

Але зрозуміло, що бухгалтеру, який прочитав цю консультацію, зараз не до буквоїдства. Чи буде штраф за ст. 119 ПКУ за заниження доходу за рядком з ВЗ? — ось що його хвилює передусім. На нашу думку, штрафу тут бути не повинно, адже недостовірні відомості про нарахований дохід не призвели до зменшення чи збільшення податкових зобов’язань і зміни платника податків.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі