Теми статей
Обрати теми

Звіт «неприбутківців»: поради від ДФСУ

ДФСУ у листі від 17.10.2016 р. № 33649/7/99-99-15-02-01-17 нагадує, що 2 серпня 2016 року набрав чинності наказ Мінфіну від 17.06.2016 р. № 553, яким затверджено нову форму Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.

Неприбуткові організації (далі — НПО), які не порушували вимог ПКУ, подають зазначений Звіт за календарний рік протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. При цьому Звіт за квартал, півріччя та три квартали вони не подають.

Фінансову звітність разом зі Звітом НПО подають за бажанням. Тоді у відповідних клітинках поля «Відомості про одночасне подання до Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації форм фінансової звітності» Звіту робиться позначка «+» про подання відповідних форм фінансової звітності.

Зауважимо, що у порівнянні з попередньою формою Звіту, новий Звіт суттєво скорочено за рахунок уніфікації його форми, в якій згруповано всі види отриманих доходів НПО без виділення доходів за окремими ознаками неприбутковості.

У листі описано особливості складання звіту НПО та порядок складання Звіту НПО, які порушили вимоги п. 133.4 ПКУ.

На детальний аналіз цього листа чекайте в одному з найближчих номерів «Податки та бухгалтерський облік».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі