Теми статей
Обрати теми

Нюанси подання декларацій платниками ЄП групи 4

Фахівці ДФСУ у Базі знань (категорія 108.04) розповіли про відповідальність суб’єктів господарювання, які для набуття або підтвердження статусу платника ЄП групи 4 подали до контролюючих органів або загальну, або звітну(і) податкову(і) декларацію(ї).

Так, ті з платників, хто на початок звітного року вже перебував на обліку як платники ЄП групи 4, для підтвердження свого статусу мали подати загальну та звітні податкові декларації з додатками. Порушення такого порядку подання податкових декларацій загрожує їм штрафом у розмірі 170 грн. за п. 120.1 ПКУ.

Ті ж, хто на початок звітного року не були платниками ЄП групи 4 та подали до 20 лютого (включно) або загальну або звітну(і) податкові декларації, не можуть набути бажаного статусу єдиноподатника-четвертогрупника. Водночас до них не застосовується «штрафний» п. 120.1 ПКУ в частині неподання загальної або звітної (их) податкових декларацій платника ЄП 4 групи.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі