Теми статей
Обрати теми

Заохочення та нагородження: уносимо записи

Костенко Ніна, податковий експерт
Ваш працівник постійно показує високі результати праці? Він ініціативний, креативний, та й просто душа колективу? Чом би такого розумника не нагородити за це, наприклад, Почесною грамотою чи премією? Чудова ідея! А як зробити, щоб пам’ять про нагороду/премію залишилася у працівника на довгі роки? Унести запис про неї до його трудової книжки. Згодні?
img 1

Для внесення записів про нагородження та заохочення працівника до трудової книжки передбачено два спеціальні розділи:

— «Відомості про нагородження»;

— «Відомості про заохочення».

«Заохочувальні» розділи

Розділи «Відомості про нагородження». У цьому розділі згідно з п. 2.2 Інструкції № 58 фіксують інформацію про нагородження державними винагородами України і відзнаками України.

«Відомості про заохочення». До цього розділу вносять інформацію про заохочення працівника за успіхи в роботі. Це можуть бути:

— записи про заохочення за успіхи у праці. Серед таких заохочень, наприклад, нагородження Почесною грамотою або відзнакою підприємства, преміювання, оголошення подяки;

— записи про відкриття, на які видано дипломи;

— записи про винаходи та раціоналізаторські пропозиції, а також виплачені у зв’язку з цим винагороди.

Записи про премії, що передбачені системою оплати праці або мають регулярний характер, до трудової книжки не вносять ( п. 2.24 Інструкції № 58).

Як унести запис до трудової книжки

Відомості про нагородження та заохочення до відповідних розділів трудової книжки вносять у такому самому порядку, як і відомості про роботу, — до розділу «Відомості про роботу».

Так, спочатку у графі 3 розділу проставляють у вигляді заголовка повне найменування підприємства, а потім рядком нижче вносять записи про нагороди/заохочення. Роблять це так ( п. 2.25 Інструкції № 58):

— у графі 1 зазначають порядковий номер запису (нумерація зростає протягом усього періоду трудової діяльності працівника);

— у графі 2 проставляють дату нагородження або заохочення;

— у графу 3 записують, ким нагороджений або заохочений працівник, за які досягнення та якою винагородою чи заохоченням;

— у графі 4 зазначають, на підставі чого зроблено запис — назву документа, його дату і номер.

Такі записи мають бути засвідчені підписом керівника підприємства або особи, відповідальної за ведення трудових книжок, і печаткою підприємства або відділу кадрів. Уносять записи не пізніше тижневого строку після видання відповідного наказу ( п. 2.4 Інструкції № 58).

Наведемо зразок заповнення трудової книжки в цій ситуації (див. рисунок нижче).

img 2
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі