Теми статей
Обрати теми

Червневі АН/ПН/РК реєструємо у липні без штрафів

Верховна Рада прийняла Закон щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податко- вих (ПН) та акцизних (АН) накладних унаслідок несанк- ціонованого втручання у роботу комп’ютерних мереж (базовий законопроект № 6684). Відповідні зміни вносяться до підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ.

Закон звільняє платників податків від штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію АН/ПН/РК до них, складених у період з 01.06.2017 р. по 30.06.2017 р., і надає можливість зареєструвати їх до 31 липня 2017 року.

Крім того, Закон передбачає, що до узгоджених сум грошових зобов’язань із граничним строком сплати 30 червня 2017 року, які були сплачені із затримкою до 30 календарних днів включно, не будуть застосовуватися штрафні санкції у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу, передбачені п. 126.1 ПКУ.

Законом також передбачено, що платник податків зобов’язаний:

протягом 10 календарних днів з дня набрання чинності цим Законом письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку про втрату та/або пошкодження інформації (у тому числі унаслідок несанкціонованого втручання у роботу комп’ютерних мереж);

відновити втрачену та/або пошкоджену інформацію.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. На момент підготовки цього номера текст Закону було передано на підпис Президенту України.

Теги штраф
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі