Теми статей
Обрати теми

Заповнюємо додаток 9 до податкової декларації з ПДВ

Податківці у Базі знань (категорія 101.21) розповіли, як заповнити додаток 9 «Розрахунок податкових зобов’язань за операціями, визначеними в ст. 161 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», та питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів (ДС9)» до податкової декларації з ПДВ сільгоспвиробниками, які отримують або претендують на отримання дотацій із бюджету.

Додаток 9 складається з двох таблиць, для заповнення яких використовуються дані податкової звітності з ПДВ та дані бухгалтерського обліку.

При заповненні таблиці 1 у рядку 1 відображається сума податкових зобов’язань за результатами діяльності за операціями, визначеними ст. 16¹ Закону № 1877; у рядку 2 — сума податкового кредиту за товарами та послугами, придбаними для використання в операціях, визначених ст. 16¹ Закону № 1877.

У рядку 3 таблиці 1 зазначається різниця між значенням рядка 1 та рядка 2. Якщо значення рядка 2 перевищує значення рядка 1, значення рядка 3 зазначається зі знаком «-».

Таблиця 2 додатка 9 заповнюється з урахуванням наступного:

— при визначенні податкового періоду у графі враховуються 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів сукупно. Для новоствореного платника зазначається звітний податковий період;

— при визначенні обсягів постачання (без ПДВ) (графи 3 — 6) не враховуються обсяги постачання основних засобів, що перебували у складі основних засобів платника не менше 12 послідовних звітних періодів сукупно, якщо таке постачання не було постійним і не становило окремої підприємницької діяльності;

— для обчислення питомої ваги (%) за графами 3, 4, 5 використовуються відповідно дані граф усього х х 100 : усього графа 6.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі