Теми статей
Обрати теми

«Ніщо не відбувається і не дається просто так…»

Дубовська Ірина
Олександр Голенко, шеф-редактор: так сталося, що моя рубрика розпочалася з ровесників — ветеранів бухоблікового фронту, тоді як по життю (і бухфорумах) розумієш, що сьогодні тон задають не вони. А інші — софт-продвинуті, інтернет-інтегровані, які і «червоного сторно» не пам’ятають… Виправитися мені допоміг, здавалося б, випадковий онлайн-контакт з саме такою героїнею нашого часу…

— Ірино, після того як Ви обмовилися про свою першу фізико-технічну освіту, я зрозумів, що для Вас усі премудрощі роботи на компі — не фокус?

— А як же інакше? Тепер монітор — це дійсно вікно у всесвіт. І у всесвіт бухгалтерської інформації теж. Найсвіжіші новини — на популярних порталах. Авторитетні специ розкладуть по поличках будь-яку тему — тільки не лінуйся зареєструватися на потрібний вебінар. Не зрозумів відразу — прослухай ще разок… ☺ Особливо корисні ці інструменти для тих, хто хоче рости, освоювати нові тематики обліку. Що там говорити, адже і з Вами я познайомилася спершу на сторінках журналу, а потім віртуально — на курсі «Головбух онлайн»!

— Гм… Тож Ви вже не застали стогонів архаїчних бухів, мовляв, «подати електронну звітність не можемо через відсутність на фірмі комп’ютера»?.. А що написано у Вашому резюме?

— Є там і фотограф, і репетитор англійської мови… Але потім чи то доля, чи то бухгалтерські гени сказали своє слово. ☺ Адже моя мама усе життя пропрацювала бухгалтером, а з них цілих 19 років — головним…

— Боже мій! Майже як в анекдоті: син генерала буде генералом… отже, донька бухгалтера — бухгалтером?..

— Коли мама приводила мене на роботу, вона розважала мене друкарською машинкою. А я друкувала на ній… свої вірші. Писала і пізніше, навіть думала стати письменницею.

— Ну що ж, ще трохи, і англійська мова напевно стане обов’язковою для кожного «реформованого» бухгалтера…

— А бухгалтерське професійне життя взагалі непередбачуване: сьогодні ти ведеш облік оптової торгівлі, а завтра — медпослуг. Треба бути готовим швидко розібратися в обліку нестандартних госпоперацій. Тому я завжди намагалася напрацювати резерв знань. Ніщо не відбувається і не дається просто так, я в це вірю. І звичайно, головне — бачити мету. Усе в наших руках, отже, їх не можна опускати! Це мій девіз.

— А все-таки, який «канал» отримання інформації Вам, як продвинутому юзерові, здається найзручнішим?

— Усе залежить від виду інформації і ваших цілей. Одна справа — просто дізнатися бухгалтерську новину, зовсім інша — її правильно інтерпретувати… Адже в Інтернеті майже завжди цілковите різноголосся думок — якій вірити?.. Тут допомагають тематичні вебінари, якщо, звичайно, вибрати авторитетного лектора. І звичайно, профі — який чітко аргументує свої слова нормами закону, а вже їх-то легко перевірити. Але якщо треба глибоко розібратися в питанні — тут я все-таки вважаю за краще погортати наш із вами журнал…

— Тож все-таки перемагає папір?!.

— Для мене — так. Скажімо, на етапі «розробки» конкретного питання і добору публікацій ще дуже допомагає ай-факторівська пошукова система. До речі, і у веб-лекційному курсі — тому ж «Головбуху онлайн» — теж дуже зручна навігація між розділами. На певному етапі можна користуватися ним як довідником. Але коли треба прийняти складне рішення, добре поміркувати — тоді я звертаюся до друкованої класики… А потім дуже корисно озвучити аргументи і висновки колегам по бухгалтерії — тоді усе набагато краще запам’ятовується!

— А хештег #мама_завжди_на_роботі — це часом не про Вас?

— Ні-ні. Шість років відпустки для догляду за двома дітками були дуже щасливими. І дієвими: сама робила розвивальні нікітінські ігри, вирізувала лобзиком рамки Монтессорі… До речі, усі ці навички згодилися мені, коли я пізніше захопилася бізнесом хенд-мейд прикрас. Знаєте, для мене баланс — це дія! Жінці доводиться підтримувати баланс між домом і роботою, професією і захопленнями. Приміром, я у вільний час займаюся балетом. А ще мрію навчитися танцювати фламенко і побувати на фестивалі в Севільї…

— Ну, так безвіз же! До зустрічі в Андалузії?.. ☺

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі