Теми статей
Обрати теми

ДФСУ роз’яснює нові ризикові критерії

17.11.2017 р. набули чинності зміни до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, унесені наказом Мінфіну від 09.11.2017 р. № 926 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 93, с. 3).

У зв’язку із цим податківці зауважили*: градація рівня ризикового товару передбачає, що залежно від податкового навантаження платники мають відповідний відсотковий рівень ризикового товару.

* Див за посиланням: http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/317328.html.

Тобто при збільшенні значення податкового навантаження рівень ризикового товару також збільшується.

Наприклад, якщо у платника податку значення податкового навантаження становить 0,03, то його допустимий відсотковий рівень ризикового товару має бути не більше 75 %, для платника податків з податковим навантаженням 0,01 такий допустимий рівень становить не більше 40 %.

У разі перевищення відсоткового рівня ризикового товару ПН потрапляє в зону ризику і, як результат, реєстрація її може бути зупинена відповідно до п. 201.16 ПКУ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі