Теми статей
Обрати теми

Реквізит «Видати» у ВКО на виручку до банку

Войтенко Тетяна, податковий експерт, Голенко Олександр, податковий експерт
Як заповнювати реквізит «Видати» у ВКО на виручку, що самостійно здається підприємством до банку?

Нагадаємо, що п. 32 Положення № 148, з одного боку, визначає, які реквізити у ВКО на здавання готівки до каси банку не заповнюються («Одержав», «Дата», «Сума», «Підпис одержувача», дані документа одержувача). Реквізит «Видати» серед них не згаданий.

З іншого боку, цей пункт усі інші реквізити касових ордерів і видаткових відомостей заповнювати зобов’язує.

Отже, у ВКО на готівкову виручку, що здається до каси банку, реквізит «Видати» заповнювати обов’язково (див. лист ДФСУ від 07.05.2018 р. № 2026/6/99-99-14-05-01-15/ІПК).

Інша річ, що зміст цього реквізиту в Положенні № 148 не прописано окремою нормою, а визначається лише підрядковою дужкою «(прізвище, ім’я, по батькові)» в типовій формі ВКО (№ КО-2).

На сьогодні в листі НБУ від 12.06.2018 р. № 50-0007/32326 для обговорюваної ситуації в реквізиті «Видати» вимагається зазначати прізвище, ім’я та по батькові (додамо від себе — зазначати повністю) «касира або іншого працівника підприємства, відповідального за здавання готівки до банку». Уточнимо: при цьому йдеться про зазначення прізвища, імені та по батькові не просто касира або іншої особи, яких призначено відповідальними за здавання одержаної за ВКО готівки до каси банку на поточний рахунок підприємства, а саме того, хто одержав саме цю готівку за саме цим ВКО!

У такому разі охарактеризувати відповідну операцію з готівкою доцільно в іншому заповнюваному реквізиті такого ВКО — «Підстава». Наприклад: «виручка на поточний рахунок…» — з будь-яким необхідним вам для обліку на підприємстві ступенем деталізації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі