Теми статей
Обрати теми

Реквізит «Видати» у ВКО на виручку через інкасаторів

Войтенко Тетяна, податковий експерт, Голенко Олександр, податковий експерт
Як заповнювати реквізит «Видати» у ВКО на виручку, що здається підприємством до банку через службу інкасації?

Не повторюючи аргументів (див. с. 6), нагадаємо, що в такому ВКО не заповнюються реквізити: «Одержав», «Дата», «Сума», «Підпис одержувача», дані документа одержувача.

Також нагадаємо, що усі інші реквізити такого ВКО заповнювати обов’язково. У тому числі — і реквізит «Видати».

Таким чином, тепер, керуючись останніми вищезгаданими вимогами НБУ, так само як і в тій ситуації, у вашому випадку в реквізиті «Видати» у ВКО на виручку, що здається до банку через службу інкасації, слід зазначати прізвище, ім’я та по батькові (повністю) касира або працівника підприємства, що виконує його обов’язки, відповідального за передачу інкасаторові готівки в інкасаторській сумці. Додатковий аргумент: інкасатор розписується (і ставить печатку) в супровідній відомості (п.п. 3 п. 29 Положення № 148) не за суму, а за сумку ☺ (див. нижче).

Зазначимо: з тих же самих причин, які наведені на с. 7 цього номера, оскільки супровідна відомість виявляється оформленою не до, а вже після оформлення обговорюваного ВКО, її долучають лише як документ, який свідчить про здавання виручки до банку і підтверджує оприбуткування готівки в касі підприємства (п.п. 3 п. 29 Положення № 148).

Але не як додаток до такого ВКО.

І тому зрозуміло, що до реквізиту «Додаток:» такого ВКО записувати цей документ нема жодних підстав.

Важливо: згідно з п.п. 3 п. 80 Інструкції з організації інкасації коштів..., затвердженої постановою Правління НБУ від 31.03.2017 р. № 29, вимоги щодо порядку приймання інкасатором сумок із готівкою від клієнта банку повинні міститися в договорі на інкасаційне обслуговування.

Зрозуміло, що ці ж вимоги розумно продублювати в порядку оприбуткування готівки, затвердженому на вашому підприємстві.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі