Теми статей
Обрати теми

Що писати в графі 2 «Від кого отримано чи кому видано» КК, якщо готівку здали до банку

Войтенко Тетяна, податковий експерт, Голенко Олександр, податковий експерт
Що зазначати в графі 2 «Від кого отримано чи кому видано» КК, якщо в реквізиті «Видати» відповідного ВКО, оформленого на самостійне здавання готівки до каси банку, наведено дані касира, відповідального за цю операцію?

З публікації на с. 6 сьогоднішнього номера (а також листа НБУ від 12.06.2018 р. № 50-0007/32326) ви вже знаєте, що в реквізиті «Видати» у ВКО на самостійне здавання готівки до каси банку

слід зазначати прізвище, ім’я та по батькові (повністю) касира або іншої особи, відповідальної за здавання отриманої за таким ВКО в касі підприємства для внесення до каси банку на поточний рахунок підприємства готівки

Тобто прізвище, ім’я та по батькові тієї конкретної особи, яка отримала саме цю готівку за саме цим ВКО.

Формально кажучи, достатньо було б — як у ситуації зі «звичайним» ВКО — просто переписати зі згаданого реквізиту «Видати» такого особливого ВКО («особливого» — у тому сенсі, що він складений на загальну суму проведених підприємством касових операцій — див. п. 32 Положення № 148) зазначену там інформацію (тобто прізвище, ім’я та по батькові) до графи 2 «Від кого отримано чи кому видано» відповідного рядка вашої КК.

Проте для прозорості обліку ми рекомендуємо доповнити інформацію згаданої графи 2 КК, а також і графи 9 «Примітки» журналу реєстрації касових документів (типової форми № КО-3а) — більш детальною характеристикою цієї касової операції. Тобто записати у зазначених графах відповідно КК і журналу відомості з реквізиту «Підстава» такого ВКО, наприклад «Виручка на поточний рахунок…».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі