Теми статей
Обрати теми

Що писати в графі 2 «Від кого отримано чи кому видано» КК, якщо готівку отримали в банку

Войтенко Тетяна, податковий експерт, Голенко Олександр, податковий експерт
Що зазначати в графі 2 «Від кого отримано чи кому видано» КК, якщо в реквізиті «Прийнято від» відповідного ПКО, оформленого на оприбуткування готівки з банку, значиться прочерк?

З матеріалу на с. 9 сьогоднішнього номера ви знаєте, що згідно з приписами абзацу п’ятого п. 32 Положення № 148 реквізит «Прийнято від» у ПКО, що оформляється на оприбуткування в касу підприємства готівки, отриманої в банку, заповнювати не слід. Тобто тут в такому ПКО слід ставити прочерк.

Зрозуміло, що ця ситуація — отримання готівки в касі банку — так би мовити, виняткова з погляду заповнення касових документів. У тому сенсі, що НЕзаповнення реквізиту «Прийнято від» відповідного ПКО, очевидно, тягне за собою певну особливість заповнення пов’язаного із цим реквізитом ПКО і відповідного до останнього реквізиту КК — графи 2 «Від кого отримано чи кому видано». Адже зазвичай інформацію з реквізиту «Прийнято від» ПКО просто переписують до графи 2 КК. Але!

Але якщо для обговорюваної виняткової ситуації (оприбутковується готівка, отримана в банку) стосовно реквізиту «Прийнято від» відповідного ПКО Положення № 148 говорить прямо — «не заповнювати», то щодо заповнення графи 2 КК воно мовчить... ☹

На нашу думку, вихід усе ж є. Адже ми недарма рекомендували в зазначеній публікації для опису характеристики (призначення) отриманої суми готівки використовувати реквізит «Підстава» відповідного ПКО. Тож якщо ви так зробите, то саме звідси зможете переписати інформацію про отриману готівку (з номером і датою банківської квитанції) до графи 2 «Від кого отримано чи кому видано» вашої КК й аналогічно — до графи 5 «Примітки» журналу реєстрації касових документів (типової форми № КО-3а).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі