Теми статей
Обрати теми

Щодо оплати листка непрацездатності під час відсторонення працівника від роботи

Лист Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 20.10.2016 р. № 2.4-46-1816

Запитання: Наказом голови правління підприємства працівника відсторонено від роботи без нарахування заробітної плати у зв’язку з початком щодо нього досудового розслідування згідно з Кримінальним кодексом України. Чи оплачуються працівнику листки непрацездатності під час відсторонення від роботи, якщо перший листок непрацездатності — хвороба самого відстороненого працівника, а другий — догляд за хворою дитиною за місцем фактичного проживання?

Відповідь: Відповідно до частини першої статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 № 1105 допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати.

Оскільки працівника підприємства наказом голови правління було відсторонено від роботи без нарахування заробітної плати у зв’язку з початком щодо нього досудового розслідування згідно з Кримінальним кодексом України, допомога по тимчасовій непрацездатності та допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною за період відсторонення не надається.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі