Теми статей
Обрати теми

Заокруглення чеків РРО: поради податківців

ДФСУ у листі від 09.08.2018 р. № 3493/6/99-99-14-05-01-15/ІПК зауважує, що юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичні особи, які здійснюють підприємницьку діяльність, з 1 липня 2018 року, у випадку відсутності монет дрібних номіналів, мають проводити заокруглення загальних у чеку сум розрахунків готівкою за товари (роботи, послуги). Це передбачено п. 4 постанови Правління НБУ від 15.03.2018 р. № 25.

Суб’єкти господарювання можуть у фіскальному чеку:

— після рядка 7 перед рядком 8 додати нові рядки «Загальна вартість придбаних товарів (отриманих послуг) за чеком до заокруглення» та «заокруглена знижка/заокруглена надбавка»;

— в рядку 8 «СУМА» зазначати «Загальна вартість придбаних товарів (наданих послуг) за чеком після заокруглення».

При цьому до підсумку розрахункових операцій Z- та X-звітів має потрапляти загальний підсумок розрахункових операцій за реалізовані товари (надані послуги), тобто сума з розрахункових документів після заокруглення.

Для прикладу, якщо загальна вартість товарів у чеку становить 35 грн. 49 коп., тоді у рядку «надбавка» вказується — 1 коп., а у рядку «СУМА» зазначається «Загальна вартість придбаних товарів (наданих послуг) за чеком після заокруглення» — 35 грн. 50 коп.

Якщо загальна вартість товарів у чеку становить 35 грн. 44 коп., тоді у рядку «знижка» вказується — 4 коп., а у рядку «СУМА» зазначається «Загальна вартість придбаних товарів (наданих послуг) за чеком після заокруглення» — 35 грн. 40 коп.

До підсумку розрахункових операцій Z- та X-звітів потрапляють відповідно 35 грн. 50 коп. та 35 грн. 40 коп.

Для з’ясування питання щодо програмування в РРО функції заокруглення, фіскали радять звернутися до сервісного центру.

Крім того, вони підкреслюють, що строків налаштування в РРО функції заокруглення не встановлено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі