Теми статей
Обрати теми

Прийнято Закон про ТОВ і ТДВ

6 лютого парламентарі прийняли Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» (базовий законопроект від 13.05.2016 р. № 4666). Документ визначає правовий статус товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ) і товариств з додатковою відповідальністю (ТДВ), порядок їх створення, діяльності та припинення, їх правовий статус, права та обов’язки їх учасників.

Закон встановлює права й обов’язки учасників товариства, корпоративний договір, безвідкличну довіреність з корпоративних прав, умови створення товариства, визначає статут товариства, переважне право учасника товариства, особливості звернення стягнення на частку учасника товариства тощо.

Згідно із Законом, учасники товариства, які не повністю внесли вклади, несуть солідарну відповідальність за його зобов’язаннями у межах вартості не внесеної частини вкладу кожного з учасників.

Передбачається, що Закон у основній частині набере чинності через 3 місяці з дня його опублікування, за винятком деяких положень, що наберуть чинності через рік з дня набрання чинності Законом.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі