Теми статей
Обрати теми

Переведення у таблиці 5 Звіту з ЄСВ

Боршовська Валентина, заступник директора департаменту з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Пенсійного фонду України
Як відобразити в таблиці 5 Звіту за формою № Д4 переведення працівника на іншу роботу?

Дійсно, починаючи зі звітного періоду за серпень 2018 року страхувальники зобов’язані відображати в таблиці 5 випадки переведення протягом звітного періоду особи на іншу посаду або роботу у того самого страхувальника.

При відображенні переведення слід звернути увагу на таке.

1. У таблиці 5 зазначаємо лише переведення на іншу постійну посаду чи роботу у того самого страхувальника (тобто те переведення, інформацію про яке відображаємо в трудовій книжці працівника). Тимчасове переведення (наприклад, згідно зі ст. 33 та 34 КЗпП) до таблиці 5 вносити не потрібно.

Важливо! Не вважається переведенням на іншу роботу переміщення працівника на тому ж підприємстві на інше робоче місце, в інший структурний підрозділ у тій же місцевості, доручення роботи на іншому механізмі або агрегаті у межах спеціальності, кваліфікації чи посади, обумовленої трудовим договором.

Також не є переведенням зміна найменування посади (роботи) працівника у зв’язку з приведенням його у відповідність до Класифікатора професій у випадку, коли умови праці, посадові (робочі) обов’язки залишились колишніми. Адже згідно з п. 31 постанови Пленуму ВСУ «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 06.11.92 р. № 9 переведенням на іншу роботу вважається доручення працівникові роботи, що не відповідає спеціальності, кваліфікації чи посаді, визначеній трудовим договором.

2. У випадку, коли переведення на іншу посаду або роботу проводиться:

варіант 1 не з 1-го числа звітного місяця, у таблиці 5, сформованій за той місяць, на який припало переведення, на застраховану особу формуємо два рядки. Перший рядок — із відомостями за попередньою посадою та останнім днем роботи на ній (графа 11 «дата закінчення»). Другий рядок — із зазначенням посади, на яку переведений працівник, та дати початку роботи на цій посаді (графа 11 «дата початку»).

Важливо! За обома рядками обов’язково повинні бути заповнені графи 12 — 16! За першим рядком (із датою закінчення роботи на попередній посаді) графу 17 не заповнюємо;

варіант 2 — з 1-го числа місяця, то дані за працівником повинні бути відображені (1) у таблиці 5 Звіту з ЄСВ, сформованого за місяць, в якому працівник закінчує працювати за «старою» посадою, із зазначенням останнього дня роботи на ній (графа 11 «дата закінчення»), та (2) у таблиці 5 Звіту з ЄСВ, сформованого за місяць, на який припадає дата початку роботи за новою посадою, на яку було переведено працівника.

Графу 17 у таблиці 5 за рядками з інформацією щодо переведення не заповнюємо! Зазначати у ній «переведення» не потрібно!

Приклад. У вересні 2018 року на підприємстві:

— Васюту Сергія Івановича, прибиральника територій, переведено охоронником з 12.09.2018 р. (наказ від 03.09.2018 р. № 87-ос);

— Бойчука Олега Павловича, продавця непродовольчих товарів, переведено на посаду завідувача магазину з 01.10.2018 р. (наказ від 25.09.2018 р. № 88-ос).

Наведемо фрагменти заповнених таблиць 5 Звіту з ЄСВ за вересень та жовтень 2018 року з даними щодо працівників (див. на с. 21).

img 1

Пояснимо. Васюту С. І. перевели на нову роботу у середині місяця. Тому на нього сформовано два рядки с датами закінчення роботи на «старій» та початку роботи на новій посаді.

Бойчук О. П. почне працювати на новій посаді з 01.10.2018 р. Тому в таблиці 5 Звіту з ЄСВ за вересень зазначаємо дані про останній день роботи за «старою» посадою. Початок роботи на новій посаді буде зазначено у таблиці 5 Звіту з ЄСВ за жовтень 2018 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі