Теми статей
Обрати теми

Поважні причини «розірвані» вихідними днями

Калашникова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Лист ФСС від 08.10.2019 р. № 1993-11-1

висновок документа

Календарний місяць, повністю невідпрацьований з поважних причин, виключаємо з розрахункового періоду, навіть якщо періоди дії поважних причин чергуються з вихідними днями

Пояснимо висновок листа на прикладі. Працівник хворіє з 28 листопада. У розрахунковому періоді в липні з 1 по 19 — він хворів, 20 і 21 — вихідні дні, а з 22 по 31 — був у відпустці без збереження заробітної плати.

При розрахунку лікарняних з розрахункового періоду слід виключити:

варіант «а»: весь липень (з 1 по 31 липня);

варіант «б»: тільки періоди, на які припала дія поважних причин (з 1 по 19 і з 22 по 31 липня), а вихідні дні візьмуть участь у розрахунку «середньої»?

У листі, що коментується, ФСС зазначив, що правильна відповідь — варіант «а» (виключаємо весь липень). Адже незважаючи на те, що поважні причини «розірвані» вихідними днями, висновок очевидний — у цьому місяці немає жодного дня, відпрацьованого працівником. При цьому Порядком № 1266 передбачено, що місяці розрахункового періоду (з першого до першого числа), в яких застрахована особа не працювала з поважних причин, виключають з розрахункового періоду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі