Теми статей
Обрати теми

Заповнення форми № 1-м

Нестеренко Максим, податковий експерт
Після того як ми з’ясували правила подання «малої» фінзвітності, проаналізуємо, як її заповнювати. Розпочнемо, як і водиться, з форми № 1-м. Застосуємо добре відомий вам формат «від рядка до рядка».

Перш за все нагадаємо, що змінилася назва форми «малої» фінзвітності. Тепер це «Фінансова звітність малого підприємства» замість «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва». Як і раніше, до її складу входять Баланс (форма № 1-м) та Звіт про фінансові результати (форма № 2-м).

Також до розділу I форми № 1-м «Баланс» додані нові рядки для обліку нематеріальних активів (ряд. 1000, 1001, 1002 — відповідно для залишкової, первісної вартості та амортизації). Про це говорить новий п. 2.1 розд. II НП(С)БО 25.

У Балансі відображають активи, зобов’язання та власний капітал. Підсумок активів форми № 1-м повинен дорівнювати сумі зобов’язань та капіталу.

Зі статті на с. 14 ви вже знаєте, що «малюки» можуть застосовувати як спрощений, так і звичайний План рахунків. При цьому звертаємо увагу: послаблення, передбачені п. 7 розд. І НП(С)БО 25, не поширюються на малі підприємства. Йдеться про можливість: обліковувати необоротні активи тільки за первісною вартістю без урахування зменшення корисності та переоцінки до справедливої вартості; не створювати забезпечення наступних витрат і платежів (на виплату наступних відпусток працівникам, виконання гарантійних зобов’язань тощо), а визнавати відповідні витрати у періоді їх фактичного понесення; поточну дебіторську заборгованість включати до підсумку Балансу за її фактичною сумою. Усі ці можливості «малюків» не стосуються. Вони лише для мікропідприємств.

Далі у формі таблиці наведемо інформацію про зміст кожного з рядків форми № 1-м, а також повідомимо, з якого джерела брати інформацію для її заповнення.

Порядок заповнення форми № 1-м

Найменування статті

Код рядка

Джерело інформації для заповнення

Примітки

при використанні спрощеного Плану рахунків

при використанні загального Плану рахунків

АКТИВ

І. Необоротні активи

Нематеріальні активи:

1000

Ряд. 1001 - ряд. 1002

Наводять залишкову вартість нематеріальних активів

первісна вартість

1001

Сальдо за Дт рах. 10 (у частині первісної вартості нематеріальних активів)

Сальдо за Дт рах. 12

Показують первісну (переоцінену) вартість нематеріальних активів.

Не включають до підсумку Балансу

накопичена амортизація

1002

Сальдо за Кт рах. 13 (у частині амортизації нематеріальних активів)

Сальдо за Кт субрах. 133

Зазначають нараховану в установленому порядку суму амортизації нематеріальних активів.

Показник наводять у дужках.

Не включають до підсумку Балансу

Незавершені капітальні інвестиції

1005

Сальдо за Дт рах. 15

Відображають вартість незавершених на дату балансу капітальних інвестицій у необоротні активи на будівництво, реконструкцію, модернізацію (інші поліпшення, що збільшують первісну (переоцінену) вартість), виготовлення, придбання об’єктів необоротних матеріальних активів (у тому числі необоротних матеріальних активів, призначених для заміни діючих, і устаткування для монтажу)

Зверніть увагу: п.п. 2.2 розд. ІІ НП(С)БО 25 передбачено відображення в ряд. 1005 форми № 1-м незавершених капітальних інвестицій на придбання об’єктів матеріальних необоротних активів. Проте, на нашу думку, до цього рядка потрібно включати також вартість не завершених на дату балансу капітальних інвестицій на придбання об’єктів нематеріальних активів.

На думку Мінфіну, до складу капітальних інвестицій не включають, а отже, не відображають у цьому рядку форми № 1-м вартість основних засобів і нематеріальних активів, внесених до статутного капіталу підприємства або отриманих безоплатно, а також суму переоцінки необоротних активів (див. лист Мінфіну від 17.11.2003 р. № 31-04200-04-5/5570).

Основні засоби:

1010

Ряд. 1011 - - ряд. 1012 плюс сальдо за Дт рах. 10 (у частині сум інвестиційної нерухомості за справедливою вартістю)

Ряд. 1011 - - ряд. 1012 плюс сальдо за Дт субрах. 100 (у частині сум інвестиційної нерухомості за справедливою вартістю)

Наводять залишкову вартість:

— власних та отриманих на умовах фінансового лізингу, довірчого управління об’єктів і орендованих цілісних державних майнових комплексів, які віднесені до складу основних засобів;

— інших необоротних матеріальних активів;

— об’єктів інвестиційної нерухомості (якщо вона обліковується за первісною вартістю).

Сюди включають також справедливу вартість інвестиційної нерухомості, якщо її облік ведуть за справедливою вартістю

Державні (казенні) та комунальні підприємства в цій статті відображають вартість майна, отриманого на праві господарського відання чи праві оперативного управління.

первісна вартість

1011

Сальдо за Дт рах. 10 (крім сум інвестиційної нерухомості, що обліковується за справедливою вартістю та нематеріальних активів)

Сальдо за Дт рах. 10 (крім субрах. 100 у частині інвестиційної нерухомості, що обліковується за справедливою вартістю), 11

Показують первісну (переоцінену) вартість основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, об’єктів інвестиційної нерухомості (якщо вона обліковується за первісною вартістю).

Не включають до підсумку Балансу

знос

1012

Сальдо за Кт рах. 13 (крім сум амортизації нематеріальних активів та довгострокових біологічних активів)

Сальдо за Кт субрах. 131, 132, 135

Зазначають нараховану в установленому порядку суму зносу основних засобів, інших необоротних матеріальних активів та об’єктів інвестиційної нерухомості, оцінених за первісною вартістю. Показник наводять у дужках.

Не включають до підсумку Балансу

Довгострокові біологічні активи

1020

Сальдо за Дт рах. 16 мінус сальдо за Кт рах. 13 (в частині амортизації довгострокових біологічних активів)

Сальдо за Дт субрах. 162, 164 мінус сальдо за Кт субрах. 134; сальдо за Дт субрах. 161, 163, 165, 166

Відображають справедливу вартість довгострокових біологічних активів, що обліковуються відповідно до П(С)БО 30. Якщо облік таких активів ведуть за первісною вартістю, в цьому рядку наводять їх залишкову вартість

Зауважте: тут не відображають вартість тварин і багаторічних насаджень, не пов’язаних із сільськогосподарською діяльністю, а також плодоносних рослин, пов’язаних із сільськогосподарською діяльністю. Інформацію про такі активи узагальнюють на субрахунках 107 «Тварини» і 108 «Багаторічні насадження» загального Плану рахунків або ж на аналітичних рахунках рахунка 10 спрощеного Плану рахунків.

Довгострокові фінансові інвестиції

1030

Сальдо за Дт рах. 14

Показують фінансові інвестиції на період більше одного року, а також усі інші фінансові інвестиції, які не можуть бути вільно реалізовані в будь-який момент

Інші необоротні активи

1090

Сальдо за Дт рах. 18

Сальдо за Дт рах. 18, 19

Відображають вартість необоротних активів, які не можуть бути включені до інших статей розділу І активу форми № 1-м

При переході підприємства на застосування НП(С)БО 25 до цієї статті на початок звітного року (гр. 3) також включають дані статті «Відстрочені податкові активи» Балансу (Звіту про фінансовий стан) на кінець попереднього року (ряд. 1045 гр. 4 форми № 1).

Усього за розділом I

1095

Ряд. 1000 + 1005 + ряд. 1010 + ряд. 1020 + ряд. 1030 + ряд. 1090

II. Оборотні активи

Запаси

1100

Сальдо за Дт рах. 20, 23, 26 (без урахування вартості необоротних активів, утримуваних для продажу, і за мінусом сум торгових націнок)

Сальдо за Дт рах. 20, 22, 23, 25, 26, 27, 28 (без урахування сальдо за Дт субрах. 286 і за мінусом сальдо за Кт субрах. 285)

У цьому рядку відображають:

— вартість запасів сировини, основних і допоміжних матеріалів, палива, покупних напівфабрикатів та комплектуючих виробів, запасних частин, тари (крім інвентарної), будівельних матеріалів та інших матеріалів, призначених для використання в ході нормального операційного циклу;

— вартість готової продукції та сільськогосподарської продукції;

— покупну вартість товарів, придбаних для подальшого продажу;

— витрати на незавершене виробництво і незавершені роботи (послуги);

— валову заборгованість замовників за будівельними контрактами

у тому числі готова продукція

1103

Сальдо за Дт рах. 26 (без урахування вартості необоротних активів, утримуваних для продажу, і за мінусом сум торгових націнок)

Сальдо за Дт рах. 26, 27, 28 (без урахування сальдо за Дт субрах. 286 і за мінусом сальдо за Кт субрах. 285)

У цьому рядку (у тому числі

з ряд. 1100) довідково показують вартість:

— готової продукції тобто собівартість виробів на складі, обробка яких

закінчена та які пройшли випробування, приймання,

укомплектовані згідно з умовами договорів із замовниками

та відповідають технічним умовам і стандартам;

— сільськогосподарської продукції в оцінці відповідно до П(С)БО 30 та

— товарів.

Ще раз наголошуємо: ця вартість не враховує вартість необоротних активів, утримуваних для продажу, а також «очищається» від нарахованих торгових націнок.

Не включають до підсумку Балансу

Поточні біологічні активи

1110

Сальдо за Дт рах. 21

Наводять вартість поточних біологічних активів тваринництва (дорослі тварини на відгодівлі та в нагулі, птиця, звірі, кролі, дорослі тварини, вибракувані з основного стада для реалізації, молодняк тварин на вирощуванні та відгодівлі), а також рослинництва (зернові, технічні, овочеві та інші культури), облік яких ведуть згідно з П(С)БО 30

Пам’ятайте: тут не показують вартість поточних біологічних активів, не пов’язаних із сільськогосподарською діяльністю. Їх облік ведуть на рах. 22 «Малоцінні та швидкозношувані предмети» і відображають у ряд. 1100 форми № 1-м.

Дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги

1125

Сальдо за рах. 37 мінус сальдо за Кт субрах. 37/Резерв сумнівних боргів (у частині, що належить до заборгованості за продукцію, товари, роботи, послуги, у тому числі забезпеченої векселем)

Сальдо за Дт рах. 34, 36 мінус сальдо за Кт рах. 38 (у частині, що належить до заборгованості за продукцію, товари, роботи, послуги, у тому числі забезпеченої векселем)

Відображають скориговану на резерв сумнівних боргів (нетто) заборгованість покупців або замовників за реалізовані їм продукцію, товари, роботи або послуги, включаючи заборгованість, забезпечену векселями

Дебіторська заборгованість

за розрахунками з бюджетом

1135

Сальдо за Дт рах. 64 (у частині розрахунків за податками, обов’язковими платежами, соціальним страхуванням) і субрах. 37/Розрахунки з державними цільовими фондами

Сальдо за Дт субрах. 378, 641, 642, 651, 652

У цьому рядку наводять визнану дебіторську заборгованість казначейських, фінансових і податкових органів, а також державних цільових фондів, зокрема за розрахунками з тимчасової непрацездатності. Також у цьому рядку відображають авансові платежі та переплату за податками, зборами та іншими платежами до бюджету

у тому числі з податку на прибуток

1136

Сальдо за Дт рах. 64 (у частині розрахунків з податку на прибуток)

Сальдо за Дт аналітичного рахунку 641/Розрахунки з податку на прибуток

У цьому рядку довідково зазначають дебіторську заборгованість за розрахунками з бюджетом в частині податку на прибуток (у тому числі з ряд. 1135). Платники єдиного податку, які складають «малу» фінзвітність (єдиноподатники групи 4), цей рядок не заповнюють.

Не включають до підсумку Балансу

Інша поточна дебіторська заборгованість

1155

Сальдо за Дт відповідних субрахунків рах. 37, 64 (у частині заборгованості, не відображеної в ряд. 1125 і 1135), 66, 68 мінус сальдо за Кт субрах. 37/Резерв сумнівних боргів (у частині, що належить до цієї заборгованості)

Сальдо за Дт рах. 37 (без урахування сальдо за Дт субрах. 378), 66, 68 і субрах. 654, 655 мінус сальдо за Кт рах. 38 (у частині, що належить до цієї заборгованості)

Показують скориговану на резерв сумнівних боргів (нетто) заборгованість дебіторів, яка не включена до інших статей поточної дебіторської заборгованості і підлягає відображенню у складі оборотних активів (наприклад, заборгованість перед підприємством підзвітних осіб або заборгованість працівників за операціями з оплати праці)

Поточні фінансові інвестиції

1160

Сальдо за Дт рах. 35

Сальдо за Дт субрах. 352

Відображають фінансові інвестиції на строк, що не перевищує один рік, які можуть бути вільно реалізовані в будь-який момент (крім тих, які є еквівалентами грошових коштів)

Гроші та їх еквіваленти

1165

Сальдо за Дт рах. 30 (крім грошових документів), 31

Сальдо за Дт рах. 30, 31, субрах. 333, 334, 335, 351

У цьому рядку зазначають:

— готівку в касі підприємства;

— гроші на поточних та інших рахунках у банках, які можуть бути вільно використані для поточних операцій;

— грошові кошти в дорозі;

— електронні гроші;

— еквіваленти грошових коштів.

Тут наводять грошові кошти як у національній, так і в іноземних валютах

Зауважте: кошти, які не можна використати для операцій протягом одного року з дати балансу або протягом операційного циклу внаслідок обмежень, виключають із складу оборотних активів та відображають як необоротні активи.

Витрати майбутніх періодів

1170

Сальдо за Дт рах. 39

Тут відображають витрати, що понесені протягом поточного або попередніх звітних періодів, але належать до наступних звітних періодів. Серед них:

— витрати, пов’язані з підготовчими до виробництва роботами в сезонних галузях промисловості;

— витрати, пов’язані з освоєнням нових виробництв і агрегатів;

— сплачені авансом орендні платежі;

— оплата страхового поліса;

— передплата на газети, журнали, періодичні та довідкові видання

Інші оборотні активи

1190

Сальдо за Дт субрах. 30/Грошові документи, 64/Податкові зобов’язання і 64/Податковий кредит

Сальдо за Дт субрах. 331, 332, 643, 644

Наводять суми оборотних активів, які не включені до згаданих вище статей розділу ІІ активу Балансу. Зокрема, тут зазначають вартість грошових документів і сальдо субрах. 643 «Податкові зобов’язання»

Усього за розділом II

1195

Ряд. 1100 + ряд. 1110 + ряд. 1125 + ряд. 1135 + ряд. 1155 + ряд. 1160 + + ряд. 1165 + ряд. 1170 + ряд. 1190

III. Необоротні активи, утримувані для продажу, та групи вибуття

1200

Сальдо за Дт рах. 26 (у частині вартості необоротних активів, утримуваних для продажу)

Сальдо за Дт субрах. 286

Відображають вартість необоротних активів та груп вибуття, утримуваних для продажу, що визначається відповідно до П(С)БО 27

Баланс

1300

Ряд. 1095 + ряд. 1195 + ряд. 1200

Перевірка. Значення ряд. 1300 гр. 3 і 4 форми № 1-м повинні відповідати показникам ряд. 1900 гр. 3 і 4 форми № 1-м.

ПАСИВ

I. Власний капітал

Зареєстрований (пайовий) капітал

1400

Сальдо за Кт відповідного субрахунку рах. 40

Сальдо за Кт рах. 40

Наводять зафіксовану в установчих документах суму статутного капіталу підприємства з урахуванням суми внесків до оголошеного, але ще не зареєстрованого статутного капіталу. Підприємства, для яких не передбачена фіксована сума статутного капіталу, відображають у цьому рядку суму фактичного внеску власників до статутного капіталу. Тут же показують суму пайового капіталу (пайових внесків) членів споживчого товариства, спілок тощо

Зверніть увагу: п.п. 2.17 розд. ІІ НП(С)БО 25 пропонує показувати у складі цього рядка внески засновників підприємства понад статутний капітал. Для обліку таких внесків, нагадаємо, призначено субрах. 422 «Інший вкладений капітал» загального Плану рахунків. А втім, на наше переконання, такі внески потрапляють до ряд. 1410 форми № 1-м, адже це не що інше, як додатковий капітал підприємства. Підтверджує наш висновок і п. 2.42 Методрекомендацій № 433. Відповідно до нього сума капіталу, який вкладено засновниками понад статутний капітал, підлягає відображенню в статті «Додатковий капітал» (ряд. 1410) Балансу (Звіту про фінансовий стан) за формою № 1.

Додатковий капітал

1410

Сальдо за Кт рах. 40 (у частині капіталу в дооцінках і додаткового капіталу)

Сальдо за Кт рах. 41, 42

Відображають суму дооцінки необоротних активів, вартість безоплатно отриманих підприємством від інших юридичних або фізичних осіб необоротних активів та інші види додаткового капіталу

Резервний капітал

1415

Сальдо за Кт рах. 40 (у частині резервного капіталу)

Сальдо за Кт рах. 43

Наводять суму резервного капіталу, створеного відповідно до чинного законодавства або установчих документів за рахунок нерозподіленого прибутку підприємства

Нерозподілений прибуток (непокритий збиток)

1420

Сальдо за Кт (прибуток) або за Дт (збиток) рах. 44

Сальдо за Кт субрах. 441 (або за Дт субрах. 442)

Відображають суми нерозподіленого прибутку або непокритого збитку. Суму непокритого збитку наводять у дужках і вираховують при визначенні підсумку власного капіталу

Зверніть увагу: у першому місяці того року, в якому підприємство перейшло на застосування НП(С)БО 25, сальдо рах. 17 «Відстрочені податкові активи» і рах. 54 «Відстрочені податкові зобов’язання» згортають взаємною кореспонденцією рахунків. Різницю списують на рах. 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки)» і відображають у ряд. 1420 форми № 1-м (п.п. 2.20 розд. II НП(С)БО 25).

Неоплачений капітал

1425

Сальдо за Дт рах. 40 (у частині вилученого і неоплаченого капіталу)

Сальдо за Дт рах. 45, 46

Відображають суму заборгованості власників (учасників) за внесками до статутного капіталу. Господарські товариства тут також наводять величину вилученого капіталу, тобто фактичну собівартість часток, викуплених у своїх учасників.

Суми за цією статтею наводять у дужках і вираховують при визначенні підсумку власного капіталу

Державні (казенні) та комунальні підприємства в цьому рядку відображають передачу майна відповідно до Положення про порядок бухгалтерського обліку окремих активів та операцій підприємств державного, комунального секторів економіки і господарських організацій, які володіють та/або користуються об’єктами державної, комунальної власності, затвердженого наказом Мінфіну від 19.12.2006 р. № 1213.

Усього за розділом I

1495

Ряд. 1400 + ряд. 1410 + ряд. 1415 ± ряд. 1420 - ряд. 1425

II. Довгострокові зобов’язання, цільове фінансування та забезпечення

1595

Сальдо за Кт рах. 47, 48, 55

Сальдо за Кт рах. 47, 48, 50, 51, 52, 53, 55

Наводять суми:

— довгострокової заборгованості перед банками за отримані кредити;

— довгострокової заборгованості за іншими залученими позиками, на які нараховуються відсотки;

— інших довгострокових зобов’язань;

— залишку коштів цільового фінансування та цільових надходжень, які отримані з бюджету та інших джерел;

— забезпечень для відшкодування майбутніх витрат і платежів (на виплату відпусток працівникам, виконання гарантійних зобов’язань тощо)

Підприємства — платники податку на прибуток у цьому рядку відображають також суми грошових коштів, вивільнених від оподаткування у зв’язку з наданням пільг з податку на прибуток, передбачених ПКУ. У бухобліку суму податку на прибуток, не сплачену до бюджету внаслідок звільнення від оподаткування, показують записом: Дт рах. 98 — Кт субрах. 481. Підприємства, що застосовують спрощений План рахунків, нарахування такого податку показують записом за Дт рах. 96 — Кт рах. 48.

При переході підприємства на застосування НП(С)БО 25 у гр. 3 цього рядка відображають також дані статті «Відстрочені податкові зобов’язання» Балансу (Звіту про фінансовий стан) на кінець попереднього року (ряд. 1500 гр. 4 форми № 1).

IІІ. Поточні зобов’язання

Короткострокові кредити банків

1600

Сальдо за Кт рах. 31 (овердрафт), субрахунків рах. 68 (у частині кредитів банків і відсотків за ними)

Сальдо за Кт рах. 31 (овердрафт), 60, субрах. 684 (у частині відсотків за банківськими кредитами)

Відображають суму поточних зобов’язань підприємства перед банками за отриманими від них короткостроковими позиками. Такі зобов’язання наводять з урахуванням суми відсотків за користування кредитами, що належить до сплати на кінець звітного періоду

Тут не наводять інформацію про інші отримані короткострокові позики (крім банківських). Небанківські позики включають до ряд. 1690.

Поточна кредиторська заборгованість за:

довгостроковими зобов’язаннями

1610

Сальдо за Кт відповідного субрахунку рах. 68

Сальдо за Кт рах. 61

Показують суми зобов’язань, які утворилися як довгострокові, але підлягають погашенню протягом 12 місяців з дати балансу

товари, роботи, послуги

1615

Сальдо за Кт рах. 68 (у частині заборгованості за ТМЦ, роботи, послуги)

Сальдо за Кт рах. 62, 63

Наводять суму заборгованості постачальникам і підрядникам за матеріальні цінності, виконані роботи та отримані послуги, включаючи заборгованість, забезпечену векселями. Тут також показують заборгованість постачальникам за невідфактуровані поставки та розрахунки з надлишку ТМЦ, який встановлено при їх прийманні

розрахунками з бюджетом

1620

Сальдо за Кт субрах. 64/Розрахунки за податками, 64/Розрахунки за обов’язковими платежами

Сальдо за Кт субрах. 641, 642

Відображають заборгованість підприємства за всіма видами платежів до бюджету, включаючи суми податків з працівників підприємства, податку на прибуток і єдиного податку

у тому числі з податку на прибуток

1621

Сальдо за Кт субрах. 64/Розрахунки з податку на прибуток

Сальдо за Кт аналітичного рах. 641/Розрахунки з податку на прибуток

Довідково (у тому числі з ряд. 1620) зазначають поточну кредиторську заборгованість підприємства перед бюджетом з податку на прибуток. Платники єдиного податку, які складають «малу» фінзвітність (єдиноподатники групи 4), цей рядок не заповнюють.

Не включають до підсумку Балансу

розрахунками зі страхування

1625

Сальдо за Кт рах. 64 (у частині заборгованості зі страхування)

Сальдо за Кт рах. 65

Відображають суму заборгованості з відрахувань на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхування майна підприємства та індивідуальне страхування його працівників

розрахунками з оплати праці

1630

Сальдо за Кт рах. 66

Показують заборгованість підприємства за нарахованою, але ще не виплаченою сумою оплати праці, а також за депонованою заробітною платою

Заборгованість працівників перед підприємством за операціями з оплати праці наводять у ряд. 1155.

Доходи майбутніх періодів

1665

Сальдо за Кт рах. 69

Включають доходи, отримані протягом поточного або попередніх звітних періодів, які належать до майбутніх звітних періодів, зокрема:

— отримані авансові орендні платежі;

— кошти, отримані за передплату на газети, журнали, періодичні та довідкові видання;

— виручку від продажу квитків транспортних і театрально-видовищних підприємств;

— отриману абонентну плату за користування засобами зв’язку

Інші поточні зобов’язання

1690

Сальдо за Кт рах. 37, 68 (субрахунки з обліку отриманих авансів, розрахунків із засновниками тощо), субрах. 64/Податковий кредит, 64/Податкові зобов’язання

Сальдо за Кт субрах. 372, 378, 643, 644 і рах. 67, 68 (крім субрах. 680 і 684 у частині відсотків за банківськими кредитами)

Відображають суми зобов’язань, які не включено до інших рядків розділу ІІІ пасиву форми № 1-м. Сюди, зокрема, потраплять:

— заборгованість за одержаними авансами;

— заборгованість перед засновниками у зв’язку з розподілом прибутку (виплатою дивідендів);

— заборгованість пов’язаним сторонам;

— сума валової заборгованості замовникам за будівельними контрактами;

— сальдо субрах. 644 тощо

Усього за розділом IІІ

1695

Ряд. 1600 + ряд. 1610 + ряд. 1615 + ряд. 1620 + ряд. 1625 + ряд. 1630 + + ряд. 1665 + ряд. 1690

ІV. Зобов’язання, пов’язані з необоротними активами, утримуваними для продажу, та групами вибуття

1700

Сальдо за Кт відповідного субрахунку рах. 68

Сальдо за Кт субрах. 680

Відображають зобов’язання, пов’язані з необоротними активами і групами вибуття, які утримують для продажу, що визначають відповідно до П(С)БО 27

Зокрема, до них належать зобов’язання, які включені до групи вибуття і будуть передані (погашені) в результаті продажу групи вибуття.

Баланс

1900

Ряд. 1495 + ряд. 1595 + ряд. 1695 + ряд. 1700

Перевірка. Значення ряд. 1900 гр. 3 і 4 форми № 1-м повинні відповідати показникам ряд. 1300 гр. 3 і 4 форми № 1-м.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі