Теми статей
Обрати теми

Готовий самоізолюватися з лікарняним

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Просторами Інтернету ширяться чутки, що всім, хто самоізолювався на період карантину, будуть виплачувати частину зарплати. Якщо виходити з того, що в кожній інтернет-новині є частка правди, то це правило повинно спрацювати і тут. Тож шукаємо правду.

Звідки вуха ростуть

Завдяки Закону України від 17.03.2020 р. № 533 перелік страхових випадків, у разі настання яких застрахованій особі надається допомога по тимчасовій втраті працездатності, доповнено новим: на період перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій (див. п. 51 ст. 22 Закону № 1105).

Чи достатньо закритися у квартирі (будинку), подзвонити лікарю й сказати, що ти самоізолювався, щоб отримати таку допомогу? Вважаємо, що ні.

Із тих скупих роз’яснень ФСС, які є на сьогодні, можна зробити висновок, що допомога за цим страховим випадком буде виплачуватися умовно здоровим особам, щодо яких є підозра в тому, що вони є носіями коронавірусу або контактували з особами, які хворі на коронавірус.

Приклад — наші співвітчизники, які повертаються з інших країн. Такі особи повинні перебувати на самоізоляції та за ними забезпечується медико-санітарне спостереження протягом 14 календарних днів (див. постанову МОЗ від 21.03.2020 р. № 2).

Зрозуміло, що не всі з них мають можливість працювати вдома та отримувати зарплату. Якщо людина, яка є найманим працівником, не працює у зв’язку з самоізоляцією, то має 2 проблеми: перша — підтвердження поважності відсутності на робочому місці, друга — втрата заробітку.

Ці проблеми повинні були вирішити карантинні зміни, внесені в Закон № 1105. Та чи вирішені вони?

Не питай, чого в мене заплакані очі*

* Українська народна пісня.

ФСС виплачуватиме допомогу по тимчасовій непрацездатності за карантинно-самоізольованим страховим випадком так само, як при звичайній хворобі, — з шостого дня непрацездатності. Але

розмір допомоги від ФСС становитиме 50 % середньої зарплати (доходу) незалежно від страхового стажу

Що стосується оплати перших 5 днів за рахунок роботодавця, то це питання на сьогодні відкрите. Дуже сподіваємося, що воно буде урегульовано через зміни до Порядку оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності.., затвердженого постановою КМУ від 26.06.2015 р. № 440.

Увага! Підставою для надання виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, у тому числі й у випадку самоізоляції, є певним чином оформлений лікарняний лист.

Проте порядок видачі листків непрацездатності особам на період перебування їх у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням карантинних заходів, наразі відсутній у Інструкції, затвердженій наказом МОЗ від 13.11.2001 р. № 455.

Крім того, у перелік причин непрацездатності для видачі лікарняного листа треба додати нову. Адже нам із вами треба чітко знати, як такий листок оплачувати (50 % середньої зарплати незалежно від страхового стажу, бо це карантинна самоізоляція, чи за загальними правилами з прив’язкою до стажу, бо працівник захворів).

Тож поки чекаємо змін, карантинно-самоізольовані застраховані особи сидять без лікарняних. Чи будуть їм видані лікарняні листи заднім числом після того, як зміни до вказаної Інструкції наберуть чинності? Сумніваємося. Проте зібрати документи, які б засвідчували, що особа перебувала на самоізоляції, буде не зайвим.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі