№29

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2020/№ 29 Інші номери журналу ›
  • Наслідки карантину. Короткий дайджест Коли в інших країнах тільки починав свою ходу вірус, більшість українців і не передбачало, що нашу країну накриє карантин. З одного боку, обмеження на роботу навряд чи когось радує, з іншого — законодавець усе-таки потурбувався про підтримку суб’єктів господарювання в такий важкий період. У цьому тематичному номері поговоримо про наслідки цих дій.
  • Мораторій на різні перевірки Серйозним інгредієнтом, яким депутати спробували підсолодити гірку пілюлю введеного карантину, є мораторій на різноманітні перевірки. На які конкретно заходи/перевірки та на який строк запроваджено (планується) цей мораторій, зараз і обговоримо.
  • Весняне штрафне помилування Щоб трохи пом’якшити наслідки вимушеного введення антиCOVID-карантину, Закони № 533 та № 540 привнесли до податкової сфери низку штрафних послаблень. Про них і поговоримо — може, хоч щось вас втішить, любі читачі, в цей складний для всіх нас період життя й праці, а для когось — вимушеного простою.
  • ЄСВ-карантин: для самозайнятих і не тільки Закон № 533 дав певні послаблення суб’єктам господарювання не тільки щодо податкових платежів, але і стосовно ЄСВ. А Закон №_ доповнив і уточнив ці послаблення. Давайте подивимося, про які саме послаблення йдеться!
  • Готовий самоізолюватися з лікарняним Просторами Інтернету ширяться чутки, що всім, хто самоізолювався на період карантину, будуть виплачувати частину зарплати. Якщо виходити з того, що в кожній інтернет-новині є частка правди, то це правило повинно спрацювати і тут. Тож шукаємо правду.
  • РРО. Нові строки Ось уже точно «не було б щастя, та нещастя допомогло». Давайте згадаємо найбільш гучну і неприємну подію минулого року в нашій сфері. Звичайно, це поява законів про внесення змін до РРО-законодавства. Уся підприємницька громадськість скипіла хвилею обурення, звинувачуючи законодавців в усіх своїх бідах. І ось у цьому питанні намітилися часові зсуви. Давайте детально поговоримо, що хорошого привнесли антивірусні закони у це питання.
  • Ідемо в Інтернет: хто може і з чим? У зв’язку із уведенням на території України карантину і забороною працювати з відвідувачами, багато суб’єктів господарювання почали переходити в онлайн-торгівлю, тобто почали торгувати через інтернет-магазин. Про те, чим можна торгувати через інтернет-магазин, а чим ні, поговоримо далі.
  • Кур’єрська доставка товару покупцю Через уведений карантин в Україні багато суб’єктів господарювання перемістили свою торгівлю із стаціонарних магазинів в інтернет-магазини. У зв’язку з цим у нових інтернет-торговців виникало питання щодо організації адресної доставки замовлених товарів через сайт клієнтам. Про те, на що слід звернути увагу, організовуючи доставку товарів клієнтам, ви дізнаєтеся із статті.
  • На роботі добре, але вдома краще, або Дистанційна робота Є працівники, які однією з умов при пошуку роботи зазначають — можливість дистанційної (віддаленої) роботи. Та так сталося, що сьогодні мижливість відчути переваги роботи вдома з’явилася у багатьох працівників. Причини вам всім відомі. Звісно, що всі рішення про дистанційність приймалися в прискореному режимі. Тож пропонуємо вам проговорити деталі, щоб нічого не залишилося за бортом.
  • Карантин та форс-мажор: як це працює? Упевнені: ви вже знаєте, що нинішній карантин — це форс-мажор. Але як його застосовувати? Чи завжди він працює? Як підтвердити форс-мажор? Та й чи потрібно? Розбираємося в деталях.
  • Карантин уведено, орендна плата «капає» У період карантину гостро постає питання про те, як же виконати свої договірні зобов’язання. Особливо коли рахуєш кожну копійку. Використання приміщень не завжди можливе через карантинні обмеження, проте платити орендну плату потрібно. Але чи обов’язково? Як можна вирішити цю проблему? Надамо вам декілька порад.
  • Карантин і послаблення для громадянина Звичайні громадяни, порівняно з бізнесом, отримали від карантину значно менше податкових пільг. Однак загальна тенденція до послаблення вимог під час карантину «зачепила» і звичайних громадян.
  • Возимо працівників замовленим автобусом, компенсуємо таксі Через уведений карантин і скасування пересування практично на всіх видах пасажирського транспорту підприємство прийняло рішення організувати доставку працівників підприємства на роботу. Для цього: (1) замовлено автобус у транспортного підприємства; (2) вирішено компенсувати проїзд на таксі. Які податкові наслідки чекають у разі таких заходів на саме підприємство та його працівників?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі