Теми статей
Обрати теми

РК до «дотаційної» ПН після виключення з Реєстру

Альошкіна Наталя, податковий експерт
Чи можна скласти РК до податкової накладної, складеної сільгоспвиробником — одержувачем бюджетної дотації, після виключення його з Реєстру одержувачів бюджетної дотації?

Відразу скажемо, фіскали в такому разі нічого не мають проти складання РК (див. лист ДПСУ від 17.02.2020 р. № 634/6/99-00-07-03-02-06/ІПК).

Нагадаємо, виплата дотацій сільгосппідприємствам передбачена ст. 161 Закону № 1877. Бюджетну дотацію надають після того, як контролюючий орган внесе сільгосппідприємство до Реєстру одержувачів бюджетної дотації (далі — Реєстр).

Платник податків, який включений до такого Реєстру, за операціями з постачання власновироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених п. 161.1.3 до Закону № 1877, складає ПН, у якій порядковий номер містить тільки цифрові значення і складається з двох частин (п. 6 Порядку № 1307):

— у першій (до знака дробу) проставляється порядковий номер;

— у другій (після знака дробу) проставляється код «2».

Порядок складання РК і його реєстрації в ЄРПН аналогічний порядку, передбаченому для складання ПН (п. 21 Порядку № 1307). Якщо після виключення такого платника податку з Реєстру виникають обставини, визначені п. 192.1 ПКУ, такий платник податків складає РК до такої ПН і в другій частині порядкового номера такого РК також ставить код «2».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі