№103

Податки & бухоблік, грудень, 2020/№ 103 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Річна фінзвітність: знання першої необхідності До кінця 2020 року залишилися лічені дні. Багато з нас із нетерпінням чекають його завершення. Але не так просто розпрощатися із цим роком бухгалтерам, адже їм належить традиційно відзвітувати про його результати. У цьому спецвипуску йтиметься про фінзвітність-2020. Із нього ви дізнаєтеся, які форми слід скласти тим чи іншим суб’єктам господарювання та в які строки їх подати, хто зобов’язаний оприлюднювати фінансову звітність та яка відповідальність загрожує, якщо цього не зробити. Також тут наведено постатейний порядок заповнення форм фінансової звітності для підприємств, які керуються національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная і податковий експерт Наталія Чернишова.
  • Форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)» Форму № 1 наведено в додатку 1 до НП(С)БО 1. У ній відображають інформацію про активи підприємства в розрізі їх видів (в активі Балансу), його зобов’язання і власний капітал (у пасиві форми) на звітну дату.
  • Форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)» У Звіті за формою № 2 наводять інформацію про доходи, витрати, прибутки і збитки, а також про сукупний дохід підприємства за звітний період. У табл. 3.1 розглянемо порядок його заповнення і відповідність регістрів бухгалтерського обліку рядкам цього Звіту.
  • Звіт про рух грошових коштів У цьому Звіті наводять дані про рух грошових коштів протягом звітного періоду в результаті операційної, інвестиційної та фінансової діяльності. Причому якщо рух грошових коштів у результаті однієї операції включає суми, які належать до різних видів діяльності, то ці суми у Звіті наводять окремо у складі відповідних видів діяльності.
  • Форма № 4 «Звіт про власний капітал» Форма № 4 призначена для надання користувачам фінзвітності інформації про зміни у складі власного капіталу підприємства протягом звітного періоду. Дані для її заповнення беруть з форм № 1 і № 2, а також із синтетичного та аналітичного обліку.
  • Форма № 5 «Примітки до річної фінансової звітності» Форму № 5 затверджено наказом № 302. У ній міститься мінімальний перелік показників, що підлягають розкриттю (розшифровуванню) в примітках до фінзвітності. Крім цього, підприємства зобов’язані розкривати в примітках до річної фінансової звітності іншу інформацію, установлену НП(С)БО (пп. 2 і 3 наказу № 302). Детальніше про це — у табл. 6.1.
  • Інформація за сегментами (форма № 6) Звіт, про який ітиметься в цьому розділі, є додатком до приміток до річної фінансової звітності. Його форму наведено в додатку 1 до НП(С)БО 29. У цьому звіті розкривають інформацію про доходи, витрати, фінансові результати, активи та зобов’язання звітних сегментів.
  • Скорочена фінзвітність Передусім нагадаємо: для мікро- і малих підприємств*, непідприємницьких товариств, представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності та юросіб — єдиноподатників групи 3 (крім тих, які складають фінзвітність за МСФЗ) встановлюється скорочена за показниками фінансова звітність у складі Балансу і Звіту про фінансові результати (ч. 3 ст. 11 Закону № 996, п. 2 розд. ІІ НП(С)БО 1, п. 2 розд. І НП(С)БО 25).
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі