Теми статей
Обрати теми

Відставити відпустку! Працювати хочу!

Костенко Ніна, експерт з питань оплати праці
Працівниця хоче піти у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами пізніше терміну, зазначеного в лікарняному. Чи можливо це?

Так, можливо. Жодної заборони на такі дії немає*. Кожна працівниця має право сама вирішити: варто їй продовжувати працювати після того, як у неї виникло право на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, чи все ж піти в таку відпустку.

* Це підтверджує ФСС на своєму сайті (,).

Якщо вибір випав на «поки_працювати», то отримавши лікарняного листа, вона не надає його роботодавцеві, а продовжує й далі виконувати свої посадові (робочі) обов’язки. Писати заяву заздалегідь на кшталт «прошу надати відпустку через місяць», на наш погляд, не потрібно. Адже самопочуття може підвести і працівниця змушена буде піти у декретну відпустку раніше, ніж запланувала. І відмовити їй у цьому роботодавець не має права.

За фактично відпрацьовані дні працівниці нараховуємо зарплату згідно з умовами трудового договору. Жодної подвійної оплати (зарплата + допомога по вагітності та пологах) за дні відтермінування відпустки бути не повинно! По-перше, згідно з табелем обліку робочого часу працівниця працює, по-друге — немає підстави для нарахування допомоги — не надано лікарняний лист.

Та навіть якщо лікарняний лист «засвітиться» у роботодавця чи у комісії з соцстрахування (працівниця вирішить надати його відразу), нараховувати допомогу за дні, які були фактично відпрацьовані, не можна. Адже мета допомоги по вагітності та пологах — компенсувати втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (ч. 1 ст. 25 Закону № 1105). Звісно, якщо працівниця продовжує працювати, то жодної втрати зарплати не відбувається.

Після того, як настає «час_у_відпустку», працівниця пише заяву про надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами на підставі лікарняного листа, в якій указує дату початку такої відпустки. Зауважимо, що зовсім не обов’язково, щоб така дата припадала на робочий день. Вирішивши піти у відпустку після закінчення трудового тижня, у заяві можна сміливо написати: початок декретної відпустки — наступний календарний день, тобто субота (а не понеділок). Тоді саме з цього дня буде нараховано допомогу.

На підставі такої заяви роботодавець видає відповідний наказ (див. лист Мінсоцполітики від 28.02.2019 р. № 228/0/206-19). Без нього не обійтися. Адже дата початку відпустки не збігатиметься з датою початку тимчасової непрацездатності, вказаної в лікарняному листі.

Допомогу по вагітності та пологах нараховуємо за фактичні дні перебування працівниці в декретній відпустці. Тобто оплачувати лікарняний лист ви будете тільки з дня, коли працівниця скористалася своїм правом на відпустку і припинила працювати, по останній день відпустки, зазначений у листку непрацездатності.

Увага! Те, що працівниця продовжує працювати, не впливає на порядок визначення розрахункового періоду. Адже Порядок № 1266 чітко прив’язує розрахунковий період до місяця настання страхового випадку (див. пп. 25, 26 та 27). Під таким місяцем слід розуміти місяць, на який згідно з лікарняним листом припадає початок тимчасової непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами. На це звертає увагу ФСС у листі від 22.11.2019 р. № 2379-11-7.

Тому, наприклад, якщо у лікарняному листі зазначено, що працівниця непрацездатна з 28 грудня 2019 року, а вона фактично пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами з 3 лютого 2020 року, то розрахунковим періодом для визначення суми декретних залишиться період грудень 2018 року — листопад 2019 року. Адже саме ці 12 місяців передують місяцю настання страхового випадку згідно з лікарняним листом (грудню 2019 року).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі