Теми статей
Обрати теми

Місцезнаходження змінив неуповноважений підрозділ

Максименко Леся, експерт з питань оплати праці
У неуповноваженого відокремленого підрозділу підприємства в січні змінилася адреса (тепер знаходиться в іншому районі міста). До якого податкового органу тепер подавати копію форми № 1ДФ і куди сплачувати ПДФО?

Якщо відокремлені підрозділи юрособи не уповноважені нараховувати (сплачувати) ПДФО і ВЗ, за них функцію податкового агента виконує така юрособа. А саме така юрособа повинна:

— перераховувати ПДФО, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу (пп. 168.4.3 ПКУ), а ВЗ за своїм місцезнаходженням;

— формувати дані щодо працівників такого підрозділу й утриманого з них ПДФО у вигляді окремої порції форми № 1ДФ і подавати її до податкового органу за своїм місцезнаходженням;

— направляти копію такої окремої порції до податкового органу за місцезнаходженням неуповноваженого відокремленого підрозділу (п. 2.6 Порядку № 4).

Якщо відокремлений підрозділ змінив місцезнаходження (зміна адміністративного району), то в цьому випадку юрособа повинна починаючи з дати взяття на облік відокремленого підрозділу в контролюючому органі за новим місцезнаходженням сплачувати ПДФО і подавати звітність за новим місцезнаходженням підрозділу.

Уточнимо, що переведення платника податків до органу ДФС за новим місцезнаходженням відбувається протягом місяця з дня отримання від держреєстратора інформації про зміну місцезнаходження (п. 10.5 розд. X Порядку № 1588). Якщо до дати закінчення одного місяця контролюючий орган за новим місцезнаходженням не здійснив постановку такого платника на облік, то вона здійснюється автоматично в день закінчення такого строку (п. 10.8 розд. X Порядку № 1588).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі