Теми статей
Обрати теми

ID-паспорт з відмовою від податкового номера

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
Як відображати у формі № 1ДФ доходи фізособи, яка відмовилася від отримання податкового номера і має паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм?

Громадяни України мають право відмовитися від отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків (далі — податковий номер).

Отримуючи паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм, особа може заявити про таку відмову або підтвердити її (якщо в старому паспорті-книжечці є відповідна відмітка). Тоді внесення інформації про податковий номер до чипа ID-карти не відбувається. Замість цього на зворотному боці паспорта-карти в полі «РНОКПП/RNTRC» проставляється слово «відмова».

Як це позначається на заповненні форми № 1ДФ?

ДФС роз’яснює, що за відсутності у фізособи податкового номера замість нього в реквізитах форми № 1ДФ потрібно зазначати номер його ID-паспорта, що складається з 9 цифр (див. підкатегорію 103.25 БЗ). Він зазначений на лицьовому боці бланка карти — в полі «Документ №/Document №».

Уточнимо, що дані про номер ID-паспорта (замість податкового номера) можуть бути використані при заповненні таких реквізитів форми № 1ДФ:

— у заголовному реквізиті форми «Податковий номер юридичної особи (податковий номер або номер та серія паспорта самозайнятої фізичної особи)»;

— у графі 2 розділу І форми № 1ДФ «Податковий номер або серія та номер паспорта»;

— у кінці форми при заповненні граф «Керівник юридичної особи», «Головний бухгалтер» і «Самозайнята особа».

Заповнення всіх цих реквізитів здійснюється зліва направо без пропусків і пробілів. Кількість знаків відповідатиме 9 цифрам номера ID-паспорта фізособи. Доповнювати нулем комірку реквізиту, що залишилася, не потрібно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі