Теми статей
Обрати теми

Працівниця — внутрішній сумісник

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
Працівниця підприємства (основне місце роботи) прийнята на це ж підприємство на роботу за сумісництвом. Чи потрібно проставляти дату початку таких трудових відносин у розділі I форми № 1ДФ? Як відображати суму зарплати, нарахованої за основним місцем роботи і за сумісництвом: двома рядкам чи одним?

Ні, зазначати дату прийняття працівниці на роботу на умовах внутрішнього сумісництва в графі 6 «Дата прийняття на роботу» розділу I форми № 1 ДФ не потрібно.

Згідно з п. 3.7 Порядку № 4 графа 6 заповнюється роботодавцем тільки на тих фізичних осіб, які приймалися на роботу у звітному періоді. А графа 7 — тільки на тих фізичних осіб, які були звільнені в звітному періоді або звільнені до початку звітного періоду, але отримували доходи у звітному періоді.

Для тих фізичних осіб, які не змінювали місця роботи у звітному періоді, графи 6 і 7 не заповнюються.

Отже, оскільки місце роботи працівника не змінювалося (працівник разом зі своєю основною роботою виконує роботу за внутрішнім сумісництвом на тому самому підприємстві), то й підстав для заповнення графи 6 немає (див. лист ДФСУ від 24.07.2019 р. № 668/2/99-99-13-02-03-13).

Аналогічні правила діють для заповнення графи 7 «Дата звільнення з роботи» розділу I форми № 1ДФ. Якщо з працівником буде розірваний трудовий договір за внутрішнім сумісництвом, а трудові відносини за основним місцем роботи продовжуватимуться, то в графі 7 дату звільнення не зазначають.

Суму зарплати внутрішнього сумісника відображають у розділі I форми № 1ДФ в одному рядку з ознакою доходу «101». Тобто окремо розбивати на два рядки зарплату, нараховану такій працівниці за основним місцем роботи і за сумісництвом, не потрібно.

У розділі II форми № 1ДФ зарплату й утриманий ВЗ відображають у складі загальних сум.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі