Теми статей
Обрати теми

Взаємозалік з ФОП і форма № 1ДФ

Савченко Олена, налоговый эксперт
Орендар зробив капітальний ремонт в орендованому у ФОП приміщенні на суму 150000 грн. Сума цих витрат буде зарахована в рахунок орендної плати (щомісячний платіж з оренди 10000 грн.). Як заповнити форму № 1ДФ, якщо заборгованість перед ФОП закрили взаємозаліком?

Відразу зазначимо, що краще в такій ситуації, якщо вже орендодавець згоден компенсувати суму ремонту, оплатити її грошима і не вдаватися до заліку. Цим ми себе позбавимо від маси облікових проблем. Крім того, хочемо застерегти: якщо стороною за договором є єдиноподатник, то йому протипоказані негрошові розрахунки під загрозою «зльоту» з єдиного податку (п.п. 14.1.10 ПКУ).

Але якщо все-таки зважитеся на залік за всією сумою ремонту, у тому кварталі, в якому укладена додаткова угода, у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ потрібно показати виплату доходу орендареві в розмірі всієї суми ремонту (у графі 3 поставити суму 150000 грн.).

Далі. За цей же квартал заповнюємо графу 3а в тій сумі, яка в цьому самому кварталі була зарахована в рахунок орендної плати. Наприклад, якщо зарахували орендну плату за два місяці, то в графі 3а ставимо 20000 грн. (див. фрагмент розд. I форми № 1ДФ з даними щодо ФОП).

img 1

У формі № 1ДФ за подальші квартали заповнюємо графи 3а в сумі нарахованої орендної плати (30000 грн. за квартал). І так до того моменту, поки вся сума орендної плати не «проковтне» суму капітального ремонту.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі