Теми статей
Обрати теми

«Звітна нова» форма № 1ДФ

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Як виправити помилку, допущену у формі № 1ДФ, якщо граничний строк її подання ще не минув?

Порядок виправлення помилок у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ до закінчення граничного строку його подання кардинально відрізняється від порядку виправлення помилок в інших податкових деклараціях.

Не можна подавати повторно звітну форму № 1ДФ в надії, що вона «заб’є» попередню. З Податковим розрахунком це так не працює. У результаті ви й старі помилки не виправите й нових можете додати собі.

Помилки, неточності або недостовірні відомості, допущені у поданому Податковому розрахунку, до закінчення граничного строку його подання виправляємо через «Звітний новий» Податковий розрахунок.

Діємо так. Заповнюємо реквізити підприємства, проставляємо в «шапці» форми відмітку «Звітний новий».

Реквізити Податкового розрахунку «Порція», «Працювало за трудовими договорами (контрактами)», «Працювало за цивільно-правовими договорами» повинні відповідати тим, що були зазначені в раніше поданому звіті, який ви зараз коригуєте.

У звітній новій формі № 1ДФ має бути наведена тільки інформація за рядками, які ви виправляєте/додаєте/прибираєте.

Рядки з правильною інформацією з раніше поданої форми № 1ДФ до нового звітного Податкового розрахунку вносити не потрібно

Інакше сумові дані можуть задублюватися.

Тобто виправлючи, відштовхуємося від того, що інформація з поданого звітного Податкового розрахунку непорушно зацементована ДПСУ. Правильні рядки не чіпаємо, а «граємося» тільки з помилковими/забутими рядками.

Щоб у розд. І (ПДФО):

вилучити помилковий рядок з раніше поданої звітної форми — потрібно повторити цей рядок і у графі 9 зазначити «1» — рядок на вилучення;

додати забутий рядок — треба у новій звітній формі його сформувати та у графі 9 за цим рядком проставити «0» — рядок на введення;

замінити рядок з помилкою на правильний, слід у новій звітній формі сформувати два рядки. Перший — повторюємо рядок з помилковою інформацією та у графі 9 зазначаємо «1» — рядок на вилучення. Другий — формуємо рядок з вірною інформацією, проставляючи у графі 9 значення «0» — рядок на введення.

Переходимо до розділу II форми № 1ДФ. У ньому звичайні підприємства (підприємці) відображають інформацію щодо загальних сум доходів, нарахованих/виплачених фізособам, та військового збору.

У розд. ІІ форми № 1ДФ з позначкою «Звітний новий» помилки за рядком «Військовий збір» виправляємо так. У рядку «Військовий збір — виключення****» повторюємо суми з поданої форми. У рядку «Військовий збір» — відображаємо правильну інформацію.

Зауважте, якщо помилка в раніше поданому звіті була допущена тільки в рядку з військовим збором і ви її зараз виправляєте, то заповнюєте тільки «дотабличну» частину нової звітної форми № 1ДФ та її розділ II, інформацію якого ви коригуєте.

Якщо все-таки ви не встигли виправити помилки до кінця звітного періоду, то виправляєте їх за допомогою уточнюючої форми № 1ДФ. Порядок виправлення такий же, як і у випадку з новим звітним Податковим розрахунком. Тобто правильні рядки не чіпаємо. До уточнюючого розрахунку вносимо лише рядки, які виправляємо/додаємо/вилучаємо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі