Теми статей
Обрати теми

Доброволець тероборони чи військовослужбовець? Як відрізнити та чому це важливо

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Приводом для написання цієї статті послужили наступні запитання нашого читача: чи дійсно за працівниками, що є добровольцями тероборони потрібно продовжувати зберігати середню зарплату й після 19.07.2022? Якщо так, то звідки це слідує? Як зрозуміти: працівник мобілізований чи в теробороні? Чи може працівник, який знаходиться в теробороні, продовжувати працювати на підприємстві? Що ж, такі запитання сьогодні не поодинокі. Тож отримайте відповідь на них прямо зараз.

Тероборона

Почнемо нашу розмову з новинки, з якою роботодавці стикнулися на початку повномасштабної війни, а саме з територіальної оброни.

Тероборона має три складові військову, цивільну та військово-цивільну (ч. 1 ст. 4 Закону України «Про основи національного спротиву» від 16.07.2021 № 1702-IX, далі — Закон № 1702).

Військова складова тероборони включає серед іншого військові частини Сил територіальної оборони ЗСУ.

Цивільна складова тероборони включає держоргани, ОМС, які залучаються до тероборони.

Військово-цивільна складова тероборони включає штаби зон (районів) тероборони та добровольчі формування територіальних громад.

Добровольче формування територіальної громади — це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони

Членом добровольчого формування може бути громадянин України віком від 18 років, який проживає на території громади, де діє добровольче формування, пройшов медичний, професійний та психологічний відбір (перевірку) і уклав контракт добровольця територіальної оборони (п. 16 Положення № 1449*).

* Положення про добровольчі формування територіальних громад затверджене постановою КМУ від 29.12.2021 № 1449.

Форму контракту добровольця територіальної оборони затверджено наказом Міністерства оброни від 07.03.2022 № 84.

Відповідно до тексту контракту,

контракт добровольця тероборони укладається особою на добровільній основі, на час виконання державних та/або громадських обов’язків

Гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків встановлені ст. 119 КЗпП. Шукаємо в ній відповідну норму.

Гарантії

Відповідно до ч. 1 ст. 119 КЗпП, на час виконання державних або громадських обов’язків, якщо за чинним законодавством України ці обов’язки можуть здійснюватися у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку.

Разом з тим, ч. 3 ст. 119 КЗпП встановлені гарантії для працівників, які перебувають на військовій службі за призовом чи за контрактом. Починаючи з 19.07.2022, ця норма зобов’язує роботодавці на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичного звільнення з військової служби зберігати місце роботи і посаду за працівниками:

— призваними на строкову військову службу,

— призваними на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;

— призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

— призваними на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період;

— прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду.

Види військової служби перераховані в ч. 6 ст. 2 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII. Членство у добровольчих формуваннях територіальних громад серед них не зазначене.

Крім того, п. 17 Положення № 1449 встановлено, що особа не може бути членом добровольчого формування територіальних громад у період проходження військової служби або служби у військовому резерві ЗСУ чи інших утворених відповідно до закону військових формуваннях, служби в правоохоронних органах.

Призов (прийняття за контрактом) на військову службу є підставою для припинення контракту добровольця територіальної оборони (п. 23 Положення № 1449).

Підсумуємо. Укладення контракту добровольця тероборони не є призовом (прийняттям) на військову службу. Тож ч. 3 ст. 119 КЗпП щодо таких добровольців не працює.

Разом з тим, оскільки працівники, що є членами добровольчих формувань тероборони та уклали контракт добровольця, можуть залучатися до виконання завдань територіальної оборони в робочий час, то на цей час

роботодавцям слід зберігати за працівниками — добровольцями тероборони, місце роботи, посаду та середній заробіток на підставі ч. 1 ст. 119 КЗпП

Саме на цю норму слід посилатися, видаючи наказ про увільнення від роботи працівника, який уклав контракт добровольця тероборони та є членом добровольчого формування територіальних громад.

І будьте уважні з документами, які вам надають працівники, що є в теробороні. Пам’ятаєте, на початку статті ми говорили про те, що в теробороні є військова складова. Її серед іншого складають громадяни, які прийняті/призвані на військову службу та проходять її у складі військові частини Сил територіальної оборони ЗСУ. За ними працюють гарантії, встановлені ч. 3 ст. 119 КЗпП.

Якщо, ваш працівник надає, наприклад, довідку Міноборони, що він перебуває на військовій службі за призовом під час мобілізації у військовій частині Сил тероборони ЗСУ, то такий працівник є мобілізованим, а не добровольцем тероборони. Вимагати від нього контракт добровольця тероборони не потрібно. Головне в цій довідці, що працівник перебуває на військовій службі. Тож на її підставі відаєте наказ про увільнення від роботи такого працівника зі збереженням місяця роботи та посади (ч. 3 ст. 119 КЗпП).

Доброволець тероборони підтвердити свій статус повинен копією контракту добровольця тероборони.

На двох стільцях

Оскільки в більшості випадків тероборонівці знаходяться поряд зі своїми любими роботодавцями, то часто виникає запитання: чи можуть вони паралельно працювати?

Тут все залежить від того, з ким маємо справу.

Якщо працівник прийнятий/призваний на військову службу, яку проходять у складі військової частини Сил територіальної оборони ЗСУ, то ч. 3 ст. 119 КЗпП зобов’язує зберігати за ним гарантії на весь строк (період) такої служби в особливий період. Тож на весь цей період працівник повинен бути увільнений від роботи.

Інша справа добровольці тероборони, щодо яких працює ч. 1 ст. 119 КЗпП. На відміну від ч. 3 ст. 119 КЗпП, де йде мова гарантії «на строк», в ч. 1 ст. 119 КЗпП говориться про робочий час (робочі дні/години).

Саме тому, на думку Мінекономіки (див. роз’яснення від 23.03.2022), роботодавці не зобов’язані видавати наказ про увільнення від роботи тероборонівця одразу на весь період, на який укладено контракт добровольця тероборони. Вони

можуть врахувати рівень залучення працівника до участі в теробороні, кількість робочого часу, який витрачає працівник на цю діяльність і можливість виконання обов’язків за трудовим договором

Багато роботодавців користуються цим роз’ясненім.

Так, наприклад, МОН у листі від 07.03.2022 № 1/3378-22 рекомендує керівників та працівників закладів освіти розглянути питання про доцільність (можливість) встановлення для працівників, які задіяні в теробороні, індивідуального режиму роботи, якщо це об’єктивно можливо.

На практиці, зазвичай, це регулюється на рівні довідок про ступень залучення працівника до виконання обов’язків тероборонівця у відповідному місяці.

Проте якщо працівник постійно задіяний у теробороні і об’єктивно не може ще й працювати на своєму робочому місці, то, звісно, слід видати наказ про увільнення «на період».

Висновки

  • За працівниками, які уклали контракт добровольця тероборони та залучаються до виконання завдань територіальної оборони в робочий час, зберігаються місце роботи, посада та середній заробіток на підставі ч. 1ст. 119 КЗпП.
  • Працівники — добровольці тероборони можуть не постійно, а періодично залучатися до виконання завдань тероборони, та поєднувати роботу на підприємстві з виконанням таких обов’язків.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі