Теми статей
Обрати теми

Д1 Об’єднаного звіту: якщо загубили працівника

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Підприємство в листопаді після завершення періоду подання Податкового розрахунку за ІІІ квартал 2022 року виявило, що не включило до Д1 за серпень та вересень працівника, який проходить військову службу за призовом під час мобілізації. Як виправити помилку, якщо дохід, що входить до бази нарахування ЄСВ, у зазначених місяцях не нараховувався працівникові?

Помилка, про яку йде мова в запитанні, є несумовою, тобто не зачіпає ані базу нарахування ЄСВ, ані суму ЄСВ.

Відповідно до приписів розд. V Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку.., затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4, виправити таку помилку доволі просто. Потрібно сформувати Податковий розрахунок та Д1 до нього з типами «Уточнюючий».

У Д1 за відповідний місяць слід сформувати забутий рядок з кількістю днів у трудових відносинах та в графі 25 проставити ознаку «0» — рядок на введення.

Проте вся простота на практиці розбивається об зайвий контроль Пенсійного фонду. Програма для подання звітності видає помилку: «кількість рядків з ознакою «0» не співпадає з кількістю рядків з ознакою «1». Тобто додати рядок у Д1 за допомогою ознаки «0» без виключення іншого (ознака в графі 25 — «1») неможливо!

Як же бути? Оскільки прибрати контроль ми не можемо, то пропонуємо його обійти. Як саме? Виправити несумову помилку за принципом виправлення сумової.

Тобто формуємо з типом «Уточнюючий» Податковий розрахунок за ІІІ квартал 2022 року та Д1 до нього за серпень та за вересень. Саме в цих місяцях наш читач, що поставив запитання, не вніс відомості щодо працівника в Д1.

У Податковому розрахунку заповнюємо рядки 01 — 06.

У Д1 за відповідний місяць формуємо забутий рядок з кількістю днів у трудових відносинах. При цьому графу 25 не заповнюємо, а щоб програма дозволила провести рядок, у графі 09 вказуємо код типу нарахувань «2». Дивимося приклад заповнення Д1 нижче.

img 1

завантажити файл

Фрагменти Д1 за серпень та вересень з типом «Уточнюючий»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі