№89

Податки & бухоблік, листопад, 2022/№ 89 Інші номери журналу ›
  • Відновлення строків подання податківцям документів (повідомлень) та Ко Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України…» від 03.11.2022 № 2719-IX.
  • Податкових перевірок стане більше?! Закон України від 03.11.2022 № 2719-IX
  • Відмова від спецЄП: всім — майже без змін, аграріям — полегшення Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України…» від 03.11.2022 № 2719-IX.
  • Нова редакція УКТ ЗЕД з 01.01.2023 З 1 січня 2023 року кодифікація УКТ ЗЕД буде проводитися спираючись на редакцію УКТ ЗЕД. Про те, як зміниться УКТ ЗЕД і як це вплине на платників податків, поговоримо далі.
  • Кабмін спростив генераторну пільгу з ПДВ та ввізного мита Постанова КМУ від 16.11.2022 № 1288
  • Декларацію з податку на прибуток пристосували до Дія Сіті Наказ Мінфіну від 13.09.2022 № 274*
  • У боротьбі з пітьмою: обліковуємо павербанки, безперебійники тощо Чи можна якось зарадити постійним відключенням електроенергії? Звісно, можна, якщо заздалегідь потурбуватися про додаткові джерела живлення для офісного та виробничого обладнання. Турбота ж бухгалтера — правильно відобразити в обліку всі ті активи, що будуть придбані з цією метою. Нагадаємо засадничі принципи їх обліку.
  • Лікарняні з 2023 року З 1 січня 2023 року набуде чинності нова редакція Закону № 1105*. Які зміни нас очікують? Що потрібно знати бухгалтеру при виплаті допомог по тимчасовій непрацездатності, не пов’язаній з нещасним випадком на виробництві, по вагітності та пологах, а також допомоги на поховання з початку наступного року? Про це наша подальша розмова.
  • Подарунки дітям працівників до свят Попри війну дуже важливо намагатися дати дітям відчуття дитинства й радості. Тому від щирого серця бажаємо, щоб незалежно від того, кого чекає малеча — святого Миколая чи діда Мороза, він обов’язково завітав до неї з подарунком. А може, малеча чекає гостинець на Різдво? Хай і це бажання здійсниться! А допомогти в цьому може роботодавець батьків. Якщо ваше підприємство планує привітати дітей працівників негрошовими подарунками, ця стаття стане вам у пригоді. З неї ви дізнаєтеся про оформлення видачі подарунків, оподаткування їх вартості та відображення в обліку та звітності.
  • ПДВ, сплата «не туди»: наплутав контрагент Буває так, що контрагент помиляється з рахунком і платить кошти за відвантажені йому товари не на ваш поточний рахунок, а на ваш електронний ПДВ-рахунок. Чи є вихід із цієї ситуації? Розглянемо ситуацію станом на зараз, у тому числі свіжу судову практику.
  • Працівник у полоні 19.11.2022 набрали чинності зміни до КЗпП, якими запроваджені трудові гарантії для працівників, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Розглянемо їх.
  • Д1 Об’єднаного звіту: якщо загубили працівника Підприємство в листопаді після завершення періоду подання Податкового розрахунку за ІІІ квартал 2022 року виявило, що не включило до Д1 за серпень та вересень працівника, який проходить військову службу за призовом під час мобілізації. Як виправити помилку, якщо дохід, що входить до бази нарахування ЄСВ, у зазначених місяцях не нараховувався працівникові?
  • Негрошові (у т. ч. вексельні) розрахунки за підакцизну продукцію Гадаємо, не усім з наших читачів відомі податкові (акциз і ПДВ) та штрафні наслідки, якщо за підакцизні товари/продукцію розраховуються не грошима. Тобто — коли договір передбачає розрахунки бартерні, з використанням векселів, заліки тощо. Схожі проблеми виникають і при негрошових розрахунках за виготовлення підакцизної продукції з давальницької сировини. Цікаво? Читайте далі!
  • Благодійна (гуманітарна) допомога під час війни: неприбуткові організації Податківці нещодавно розповіли про особливості здійснення операцій з благодійною та гуманітарною допомогою під час воєнного стану неприбутковими організаціями (далі — НПО). Ділимося з вами цими матеріалами (детальніше див. Інформаційний лист ДПСУ від 08.11.2022 № 7/2022*).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі