Теми статей
Обрати теми

Придбання товару на іноземних сайтах (маркетплейсах) невеликими партіями

Децюра Сергій, податковий експерт
Бувають випадки, коли юрособи придбавають товари на іноземних інтернет-сайтах (маркетплейсах) невеликими партіями. Такі придбання нерезиденти відправляють через поштових операторів у посилках на адресу отримувача в Україні. Про те, як обліковувати та оподатковувати придбання таких невеликих партій товару, поговоримо далі.

Валютні обмеження

Дозволені розрахунки. Юрособи мають право придбавати на закордонних сайтах, в тому числі і на маркетплейсах, будь-які товари. Водночас оскільки на сьогодні триває воєнний стан (ВС), то роблячи такі операції, слід пам’ятати про воєнні заборони на здійснення розрахунків, установлені п. 14 постанови № 18*.

* Постанова Правління НБУ «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану» від 24.02.2022 № 18.

Так, наприклад, доки діє ВС, суб’єкти господарювання зможуть здійснити розрахунки (оплату вартості товарів, робіт та послуг) за кордоном з використанням електронних платіжних засобів, наприклад корпоративних платіжних карток (за винятком розрахунків, що здійснюються з використанням коду категорії торговця 6211) (п.п. 8 п. 14 постанови № 18):

— на суму в еквіваленті до 100000 гривень уключно на календарний місяць з усіх рахунків клієнта банку, відкритих у національній валюті;

без обмеження суми з усіх рахунків клієнта банку, відкритих в іноземній валюті.

Купуючи товари на іноземних сайтах (маркетплейсах), юрособи використовують для розрахунку саме платіжні картки. Тому тим, хто вирішить здійснити таке придбання, слід враховувати це обмеження.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі