Теми статей
Обрати теми

Долі переплат акцизного податку

Павленко Олексій, податковий експерт
У цьому матеріалі розглянемо питання повернення переплат різних видів акцизного податку. Бо щодо цього непрямого податку на практиці подеколи виникають свої особливості щодо повернення платникам зайво сплаченого. Тож розбираємося разом.

Загальні «акцизні» переплати

Щодо переплат з більшості видів акцизного податку застосовуються стандартні норми і стандартний механізм повернення чи заліку таких сум, які передбачені в ст. 43 ПКУ та Порядку № 60*.

* Порядок інформаційної взаємодії Державної податкової служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення (перерахування) платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені, затверджений наказом Мінфіну від 11.02.2019 № 60.

Водночас дещо відрізняються правила повернення переплат з тих видів акцизного податку («пальний» та «спиртовий» акцизи), які сплачуються на електронні рахунки в СЕАРП та СЕ* (детальніше див. нижче).

* Система електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі