Теми статей
Обрати теми

Розподіл ПДВ, якщо в періоді не було неоподатковуваних операцій

Костюк Дмитро, заступник головного редактора
Наше підприємство здійснює оподатковувані й неоподатковувані постачання і розподіляє ПДВ згідно зі ст. 199 ПКУ. Іноді трапляється так, що протягом якогось місяця неоподатковуваних постачань не було зовсім. Чи потрібно нараховувати розподільчі компенсуючі ПДВ саме в цьому місяці? І як враховувати постачання цього місяця при здійсненні річного перерахунку? (м. Харків)

Багато бухгалтерів вважають, що щойно платник почав здійснювати оподатковувані та неоподатковувані операції, то в кожному подальшому періоді він зобов’язаний розподіляти ПДВ і нараховувати розподільчі компенсуючі ПЗ.

Насправді це не так. Давайте розбиратися в ситуації.

Певний платник має коефіцієнт розподілу, розподіляє ПДВ, реєструє відповідні ПН. Неоподатковувані операції були, скажімо, в січні, лютому, березні. А ось у квітні так вийшло, що були тільки оподатковувані постачання. А потім, у травні, знову пішли й оподатковувані, і неоподатковувані.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі