Теми статей
Обрати теми

Навігатор по номерах

Редакція ПК
Довідкова інформація

Навігатор по номерах

 

Перш за все зазначимо, що підприємці на загальній системі оподаткування вже ставали «героями» публікацій на сторінках нашого видання.

Детально з нововведеннями, які пов'язані з прийняттям ПК і стосуються ФОП-загальносистемників, ми знайомили читачів у статті «Приватний підприємець на загальній системі оподаткування» // «Податковий кодекс: консультації та коментарі», 2011, № 2, с. 47.

Крім того, оглядово інформували про запровадження наказом № 1025 нової форми Книги обліку доходів і витрат ФОП і Порядку її заповнення (див. коментар В. Мірошниченко // «Податковий кодекс: консультації та коментарі», 2011, № 3, с. 12).

Окрему статтю («Контрагент — приватний підприємець» // «Податковий кодекс: консультації та коментарі», 2011, № 11, с. 61) було присвячено питанням підтвердження ФОП-загальносистемником здійснюваних видів діяльності для цілей неутримання податку на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО).

У тематичному номері («Податок на доходи фізичних осіб» // «Податковий кодекс: консультації та коментарі», 2011, № 14, с. 25 — 26) було наведено довідкову інформацію, що стосується ставок і строків сплати ПДФО та єдиного соціального внеску (далі — ЄСВ).

ФОП-загальносистемникам, в яких є наймані працівники, також корисно почитати статті «Єдиний соціальний внесок і податок на доходи: оподатковується — не оподатковується» // «Податковий кодекс: консультації та коментарі», 2011, № 2, с. 38; «Заробітна плата: 10 головних моментів» // «Податковий кодекс: консультації та коментарі», 2011, № 11, с. 46; «Що повинен знати бухгалтер про податкову соціальну пільгу» // «Податковий кодекс: консультації та коментарі», 2011, № 7, с. 57.

Здавалося б: податковій системі, яка не зазнала глобальних змін з набуттям чинності ПК, приділено достатньо уваги. Однак зараз триває процес адаптації нового законодавства до реалій повсякденності, а отже, чимало зі сказаного за минулі півроку потрібно уточнити, доповнити та конкретизувати.

Виходячи з цього, «освіжимо» інформацію про порядок оподаткування ФОП на загальній системі, приділивши особливу увагу новаціям та уточненим моментам.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі