Теми статей
Обрати теми

Єдиний податок. Звіт з єдиного податку

Редакція ПК
Стаття

ЄДИНИЙ ПОДАТОК

Звіт з єдиного податку

 

Підприємці на єдиному податку зобов'язані

щокварталу подавати Звіт суб'єкта малого підприємництва — фізичної особи — платника єдиного податку, форму якого наведено в додатку 3 до Порядку № 599. Звіт необхідно подавати до податкової за місцем реєстрації протягом 5 календарних днів після закінчення звітного кварталу. Зробити це можна у такі способи:

1. Принести

особисто до податкової.

2. Надіслати поштою. Датою подання звіту в такому разі вважатиметься дата відправки на штемпелі відділення зв'язку.

Звіт потрібно подати до податкової незалежно від того, чи велася фактично діяльність у звітному кварталі.

Звіт заповнюється в гривнях. Важливо звернути увагу на те, що номер звітного кварталу пишеться

прописом.

У пункті 1

«Види підприємницької діяльності, які здійснювалися мною у звітному кварталі» підприємець вписує види діяльності зі Свідоцтва платника єдиного податку, які він фактично здійснював протягом звітного кварталу.

У пункті 2

«Фактична чисельність працівників у звітному кварталі» підприємцю потрібно зазначити, скільки найманих працівників у нього працювало в кожному місяці кварталу. Нагадаємо, що наймані працівники — це громадяни, з якими у підприємця укладено саме трудові договори, на які отримано довідки (Довідка про трудові відносини фізичної особи з платником єдиного податку), і за яких він здійснює доплату в розмірі 50 % від ставки єдиного податку.

У пункті 3

«Сума фактично сплаченого єдиного податку у звітному кварталі» підприємець перелічує реквізити (дату і номер) платіжних документів про сплату єдиного податку і зазначає суму єдиного податку, фактично сплаченого у звітному кварталі.

У пункті 4

«Обсяг виручки від реалізації товарів (робіт, послуг) за звітний квартал наростаючим підсумком з початку строку дії Свідоцтва про сплату єдиного податку в календарному році» підприємець відображає свою виручку, отриману за період з початку дії Свідоцтва до останнього дня звітного кварталу (не плутати з днем заповнення звіту). Цей показник підприємець бере з Книги ф. № 10.

Звіт підписується підприємцем і скріплюється печаткою (якщо вона є). Якщо печатки немає, то достатньо тільки підпису.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі