Теми статей
Обрати теми

Фіксований податок. Застосування РРО

Редакція ПК
Стаття

Фіксований податок

 

Застосування РРО

 

Згідно із Законом про РРО підприємці на фіксованому податку звільнені від обов'язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) і книги обліку розрахункових операцій (КОРО) з розрахунковими книжками (РК), незалежно від того, якими товарами торгують. Тобто РРО не потрібен навіть у тому випадку, якщо підприємець на фікспатенті торгує підакцизними товарами (у тому числі дозволеним для нього алкоголем).

При цьому приватні підприємці — платники фіксованого податку зобов'язані надавати покупцю на його вимогу письмовий документ, що засвідчує передачу права власності на товари від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону України «Про захист прав споживачів». Цей документ складається в довільній формі. Бажано, щоб він містив такі реквізити:

— інформацію про цих суб'єктів підприємницької діяльності (прізвище, ім'я, по батькові, ідентифікаційний номер, номер свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності, номер патенту про сплату фіксованого податку);

— дату складання документа;

— найменування товару;

— одиницю виміру або іншу характеристику, істотну для товару;

— кількість, ціну за одиницю, загальну суму покупки;

— підпис особи, яка складає документ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі