Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Відображення заробітної плати у податковому розрахунку за формою № 1ДФ

Редакція ПК
Стаття

Відображення заробітної плати у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ*

 

Згідно з колективною угодою зарплата працівникам виплачується двічі на місяць — 6 і 21 числа. Як відобразити в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ заробітну плату працівників, якщо зарплата за другу половину місяців звітного кварталу виплачувалася 10 числа наступних місяців? Податок на доходи фізичних осіб сплачено у строки, установлені п.п. 168.1.2 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI.

м. Харків

Відповідно до абзацу другого п. 3.3 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1020, заробітна плата, що виплачується в установлені строки в наступному місяці, має бути відображена в податковому розрахунку за той період, до якого входить попередній місяць, за який заробітну плату було нараховано. Тут же наведено такий приклад: «до податкового розрахунку за I квартал входить заробітна плата за січень, що нарахована в січні та виплачена в лютому, за лютий (нарахована в лютому і виплачена в березні), за березень (нарахована в березні та виплачена у квітні)».

Ураховуючи, що зарплату за місяці звітного кварталу було виплачено працівникам протягом місяців, наступних за місяцями її нарахування, (незважаючи на те що вона виплачувалася пізніше встановленого колективним договором строку) і податок на доходи фізичних осіб із зарплати перераховано в установлені строки, в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ за цей квартал зарплата відображається як при регулярній виплаті. Тобто графа 3 дорівнюватиме графі 3а.

 

Сергій НАУМОВ,
 заступник директора Департаменту
 — начальник управління адміністрування податків
 на доходи фізичних осіб Департаменту
 оподаткування фізичних осіб ДПС України

 

* Також див. відповідь на запитання на с. 44.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі