Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ПК
Новини

Ріелторам на замітку

У коментарі до

наказу ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1024 (див. «Податковий кодекс: консультації та коментарі» 2011, № 4, с. 38) ми писали, що Інформація суб’єктів господарювання, які здійснюють посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (ріелтори), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (операції) (далі — Інформація) за I квартал 2011 року має бути надіслана поштою з повідомленням про вручення не пізніше 3 травня 2011 року. Водночас, як роз’яснили в усній консультації представники податкового відомства, така Інформація може бути подана ріелторами безпосередньо до органу державної податкової служби. У цьому випадку Інформація має бути подана не пізніше 10 травня 2011 року.

Зверніть увагу: за порушення порядку та/або строків подання Інформації ріелторам «загрожують» штрафи у 510 грн. (1020 грн. — у разі повторного порушення протягом року). Водночас, на нашу думку, за зазначені порушення в період з 1 січня по 30 червня 2011 року штрафні санкції до ріелторів можуть бути застосовані в розмірі 1 грн. згідно з

п. 7 підрозд. 10 розд. XX ПК.

 

Свідоцтва про Держреєстрацію вже не буде

15 квітня 2011 року

на підпис Президенту подано Закон, прийнятий на основі законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи — підприємця» від 24.12.2010 р. № 7516, яким передбачається скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця.

У разі набуття

Законом чинності факт державної реєстрації буде підтверджуватися випискою з Єдиного державного реєстру . Основні позитивні зміни, пов’язані з цим, полягають у наступному:

буде скасовано справляння плати за одержання виписки з ЄДРПОУ під час проведення державної реєстрації: юридичної особи; фізичної особи — підприємця; змін до установчих документів юрособи; змін до відомостей про фізичну особу — підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі; припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця за судовим рішенням щодо визнання ФОП банкрутом, а також при внесенні до Єдиного державного реєстру судового рішення щодо скасування державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця;

виписка буде безстроковою. Нагадуємо, що сьогодні термін чинності виписки становить 30 календарних днів з дати її видачі (п. 8 ст. 21 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.2003 р. № 755-IV).

Чи сприятимуть зазначені зміни спрощенню та здешевленню започаткування і ведення бізнесу в Україні, як те передбачають високопосадовці, покаже час.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі