Теми статей
Обрати теми

Реквізит «УКТ ЗЕД» у податковій накладній: актуальні роз’яснення від ДПАУ

Редакція ПК
Відповідь на запитання

РЕКВІЗИТ «УКТ ЗЕД» У ПОДАТКОВІЙ НАКЛАДНІЙ: АКТУАЛЬНІ РОЗ’ЯСНЕННЯ ВІД ДПАУ*

 

У якій графі податкової накладної необхідно зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД при постачанні платником податку раніше імпортованого товару?

Відповідно до

п. 201.1 ст. 201 розд. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями, платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити, зокрема, код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України). Форма та порядок заповнення податкової накладної затверджені наказом ДПА України від 21.12.10 № 969 «Про затвердження форми Податкової накладної та Порядку її заповнення» (далі — Порядок № 969). Відповідно до п. 12 Порядку № 969 до графи 3 податкової накладної вносяться дані щодо номенклатури постачання товарів/послуг, а тому при виписуванні платником податку податкової накладної у разі здійснення операції з постачання товарів, що раніше були ним імпортовані, номенклатура поставлених товарів та їх код згідно з УКТ ЗЕД зазначаються в графі 3 такої податкової накладної (до внесення змін до форми податкової накладної).

 

Чи необхідно зазначати в податковій накладній код товару згідно з УКТ ЗЕД на всіх етапах його постачання на митній території України?

Відповідно до

п.201.1 ст. 201 розд. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, із змінами та доповненнями, платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках зокрема такі обов'язкові реквізити, код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України). Таким чином, код товару, ввезеного (імпортованого) на митну територію України, згідно з УКТ ЗЕД зазначається постачальниками в податковій накладній на всіх етапах постачання такого товару на митній території України.

 

*За матеріалами Єдиної бази податкових знань, розміщеної на офіційному сайті ДПАУ: www.sta.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі