Теми статей
Обрати теми

Договори з кримськими контрагентами: «На разных полюсах мы под одной звездой»

Міністерство доходів і зборів України
Чи буде вважатися зовнішньоекономічною діяльністю укладення договорів між суб’єктами господарювання, які зареєстровані в Україні та в АР Крим?

Відповідно до ст. 1 р. I Закону України від 16 квітня 1991 року № 959-XII «Про зовнішньоекономічну діяльність» (зі змінами та доповненнями) зовнішньоекономічна діяльність — діяльність суб’єктів господарської діяльності України та іноземних суб’єктів господарської діяльності, побудована на взаємовідносинах між ними, що має місце як на території України, так і за її межами.

При цьому іноземні суб’єкти господарської діяльності — суб’єкти господарської діяльності, що мають постійне місцезнаходження (тобто місцезнаходження офіційно зареєстрованого головного органу управління (контори) такого суб’єкта господарської (зовнішньоекономічної) діяльності), або постійне місце проживання за межами України.

Згідно з рішенням Конституційного Суду України від 14.03.2014 № 2-рп/2014 (далі — Рішення) визнано такою, що не відповідає Конституції України (є неконституційною), постанову Верховної Ради Автономної Республіки Крим «Про проведення загальнокримського референдуму» від 6 березня 2014 року № 1702-6/14 (далі — Постанова № 1702-6/14).

Постанова № 1702-6/14 визнана неконституційною та втратила чинність із дня ухвалення Конституційним Судом України цього Рішення.

Таким чином, державна реєстрація суб’єктів господарювання, які зареєстровані відповідно до Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» та перебувають на обліку в АР Крим, є дійсною.

Отже, не вважається зовнішньоекономічною діяльністю укладення договорів між суб’єктами господарювання, які зареєстровані та перебувають на обліку в Україні та в АР Крим.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі