Теми статей
Обрати теми

Нарахування зарплати старшій медичній сестрі дошкільного навчального закладу

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Нарахування зарплати старшій медичній сестрі дошкільного навчального закладу

 

Володимир ГОЛОВАНОВ, незалежний експерт

 

Яку заробітну плату має бути нараховано старшій медичній сестрі дошкільного навчального закладу, яка має другу кваліфікаційну категорію? Наказом керівника закладу їй установлено надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 45 % та премію в розмірі 35 % посадового окладу.

(м. Херсон)

 

При визначенні умов оплати праці та обчисленні заробітної плати старшої медичної сестри дошкільного навчального закладу слід керуватися Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров‘я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці).

Відповідно до позиції другої п.п. 2.2.8 Умов оплати праці сестрі медичній дошкільного навчального закладу залежно від кваліфікаційної категорії встановлюються тарифні розряди від 6-го до 9-го, що з 01.04.2008 р. відповідає розмірам посадового окладу 683 — 824 грн.

Згідно з п.п. 2.2.10 Умов оплати праці старшій сестрі медичній посадові оклади визначаються, виходячи з тарифних розрядів посади сестри медичної відповідної кваліфікації, з урахуванням підвищення на 10 відсотків.

Медичній сестрі, яка має другу кваліфікаційну категорію, встановлюється 7-й тарифний розряд, що з 01.04.2008 р. відповідає розміру посадового окладу 719 грн., а з урахуванням підвищення на 10 відсотків за старшинство, цей розмір становитиме:

719 х 1,1 = 791 грн. (після заокруглення).

Конкретні розміри доплат, надбавок та інших виплат визначаються керівником закладу за рахунок і в межах фонду заробітної плати та відображаються в розрахункових відомостях на виплату заробітної плати.

Відповідно до п. 4.4 Умов оплати праці медичним працівникам може встановлюватись надбавка за високі досягнення у праці в розмірі до 50 відсотків посадового окладу (тарифної ставки). Така надбавка встановлюється в межах фонду оплати праці, а в разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи та порушення трудової дисципліни надбавку може бути зменшено або скасовано.

Надбавка за високі досягнення нараховується працівникам на посадовий оклад (тарифну ставку) з урахуванням підвищень

(п. 4.6 Умов оплати праці). Таким чином, розмір такої надбавки для старшої медичної сестри дошкільного навчального закладу становитиме:

791 х 45 % = 355,95 грн.

Щодо преміювання відзначимо таке. Преміювання працівників проводиться в межах фонду заробітної плати. Керівники закладів та установ за погодженням з профспілковими комітетами затверджують положення про преміювання працівників (

п. 5.11 Умов оплати праці).

Розмір премії працівника

залежить від особистого внеску в загальні результати роботи підрозділу, закладу та граничними розмірами не обмежується.

Тож, якщо наказом керівника закладу старшій медичній сестрі встановлено премію в розмірі 35 % її посадового окладу, то в грошовому виразі вона становитиме:

791 х 35 % = 276,85 грн.

Підсумовуючи розраховані складові заробітної плати старшої медичної сестри дошкільного навчального закладу, визначимо її загальний розмір:

791 грн. (посадовий оклад) + 355,95 грн. (надбавка за високі досягнення 45 %) + 276,85 грн. (премія 35 %) = 1423,80 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі