Теми статей
Обрати теми

Оплата праці фельдшера сільської амбулаторії

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата праці фельдшера сільської амбулаторії

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Працюю фельдшером у сільській амбулаторії та одночасно виконую обов’язки санітарного фельдшера. Якою має бути моя зарплата та які види доплат та надбавок можуть бути мені встановлені?

(Миколаївська обл.)

 

Згідно з розділом II додатка 28 до наказу МОЗ України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33 у штаті лікарських амбулаторій вводяться посади фельдшера та фельдшерів-лаборантів. При цьому посаду санітарного фельдшера нормативами не передбачено.

Проте відповідно до п. 2 зазначеного наказу керівникам закладів охорони здоров’я надане право в разі виробничої необхідності вводити посади, не передбачені штатними нормативами для такого закладу. Отже, посаду санітарного фельдшера може бути введено замість будь-якої посади середнього медичного персоналу.

Посадовий оклад фельдшера установлюється згідно з п. 1 п.п. 2.2.8 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці). Якщо працівник суміщує цю посаду, то за умови її введення до штатного розпису амбулаторії йому має бути встановлено доплату в розмірі до 50 % його посадового окладу (п.п. 3.1.1 Умов оплати праці).

Що стосується надбавки за тривалість безперервної роботи, то окремим категоріям персоналу амбулаторії (лікарям, медичним сестрам дільничним, зубним лікарям і сестрам медичним із загальної практики-сімейної медицини) передбачено виплату зазначеної надбавки (розділ 4 Умов оплати праці). Однак фельдшерам таку надбавку діючими умовами оплати праці не передбачено.

Поряд з цим усім працівникам може встановлюватися надбавка за складність та напруженість праці в розмірі до 50 % посадового окладу (п. 5.4 Умов оплати праці) та виплачуватися грошова допомога на оздоровлення в розмірі одного посадового окладу один раз на рік (п. 5.11 Умов оплати праці).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі