Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення виплат голові та заступнику голови органів місцевого самоврядування

Редакція ОП
Лист від 03.10.2008 р. № 639/13/84-08

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Щодо встановлення виплат голові та заступнику голови органів місцевого самоврядування

Лист від 03.10.2008 р. № 639/13/84-08

 

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці в межах компетенції розглянув листа щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 та повідомляє.

Відповідно до пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами) преміювання сільських, селищних і міських голів, голів районних і районних у містах рад, їх заступників, встановлення їм надбавок, надання матеріальної допомоги здійснюється у порядку та розмірі, установлених цією постановою, у межах затверджених видатків на оплату праці. Рішення про зазначені виплати приймається відповідною радою.

Радою приймається рішення

про встановлення цих виплат голові ради та заступнику голови ради.

При цьому пунктом 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 передбачено, що право встановлювати зазначені виплати працівникам, в тому числі заступникам керівників самостійних структурних підрозділів, надано керівникам цих підрозділів у межах затверджених видатків на оплату праці.

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

Оплата праці посадових осіб органів місцевого самоврядування

 

У листі, що коментується, Мінпраці нагадує, що оплата праці працівників сільських, селищних, міських, районних та районних у місті рад, у тому числі їх керівників (голів) та заступників, регулюється постановою КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268.

Установлення надбавок, премій, надання матеріальної допомоги здійснюються в межах затверджених витрат на оплату праці. Право прийняття рішення про встановлення цих виплат надано:

— для голови ради і його заступника — відповідній раді (п. 6 постанови № 268);

— для інших працівників органів місцевого самоврядування, у тому числі заступників керівників самостійних структурних підрозділів, — керівникам цих підрозділів (п. 2 постанови № 268).

 

Людмила Трохименко, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі