Теми статей
Обрати теми

Надбавка та доплата директору інституту післядипломної освіти

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка та доплата директору інституту післядипломної освіти

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи має право директор інституту післядипломної освіти отримувати надбавку за вислугу років та доплату за вчене звання кандидата наук? Якщо так, то хто в навчальному закладі несе відповідальність за встановлення та нарахування цих виплат?

(м. Житомир)

 

Відповідно до абзацу 9 частини першої статті 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII держава забезпечує педагогічним та науково-педагогічним працівникам щомісячну виплату надбавок за вислугу років у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи в таких розмірах: понад 3 роки — 10 відсотків, понад 10 років — 20 відсотків, понад 20 років — 30 відсотків.

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти

затверджено постановою Кабінету Міністрів України «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31.01.2001 р. № 78.

Дія зазначеного

Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» від 14.07.2000 р. № 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

Посада керівника вищого навчального закладу післядипломної освіти згідно з

постановою КМУ від 14.07.2000 № 963 відноситься до науково-педагогічних, а отже, особа, яка обіймає цю посаду та має стаж педагогічної роботи понад 3 роки, має право на отримання надбавки за вислугу років.

Стосовно доплати за вчене звання кандидата наук зазначимо, що оплата праці педагогічних та науково-педагогічних працівників здійснюється відповідно до

постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 та наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557.

Відповідно до

абзацу «г» частини 3 пункту 4 наказу від 26.09.2005 р. № 557 за науковий ступінь кандидата наук здійснюється доплата у граничному розмірі 15 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати). Така доплата встановлюється працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем.

Відповідність наукового ступеня профілю діяльності працівника на займаній посаді

визначається керівником навчального закладу.

Відповідальність за встановлення та нарахування зазначеної надбавки та доплати покладається на відділ кадрів та бухгалтерію навчального закладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі