Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

УСТАНОВЛЕНО РОЗМІРИ ВИТРАТ НА ПОХОВАННЯ

Постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.10.2008 р. № 45 затверджено нові розміри витрат на поховання та пов'язані з ним ритуальні послуги в разі смерті потерпілого від нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання.

Витрати на поховання відшкодовуються робочими органами виконавчої дирекції Фонду підприємству або сім'ї застрахованої особи чи іншій особі, яка здійснила поховання, у разі смерті застрахованого.

Постанова набула чинності 08.11.2008 р.

 

ГРОМАДСЬКІ РОБОТИ ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХ

Затверджено Порядок використання коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та здійснення контролю під час організації оплачуваних громадських робіт для безробітних (постанова Фонду від 16.10.2008 р. № 69).

Відповідно до норм цього Порядку роботодавці укладають договори з Фондом про проведення громадських робіт, а після пред'явлення акта виконаних робіт і даних про витрати на їх проведення одержують компенсацію. До відшкодування може бути заявлено витрати, пов'язані з виплатою основної та додаткової заробітної плати, страхових внесків на заробітну плату, а також лікарняних. Підлягають відшкодуванню і витрати на перевезення безробітних до місця роботи і назад, а також на придбання інвентарю в межах вартості до 1 тис. грн. за одиницю. При виявленні факту нецільового використання коштів або надання недостовірної інформації роботодавець має повернути отримані кошти.

Порядок набув чинності 16.11.2008 р.

 

СПИСАННЯ КРЕДИТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

ДПАУ в листі від 17.10.2008 р. № 10171/6/17-0716 укотре висловила свою думку стосовно обкладення податком з доходів фізичних осіб списаної підприємствами — постачальниками комунальних послуг кредиторської заборгованості, щодо якої минув строк позовної давності.

З листа випливає, що постачальники комунальних послуг, які в цьому випадку є податковими агентами,

мають включити суми списаної заборгованості одержувачів комунальних послуг до складу їх оподатковуваного доходу в місяці списання, утримати з них податок за ставкою 15 % та перерахувати його до бюджету. Слід також нагадати, що в цьому випадку податкові агенти мають подати податковим органам розрахунок за формою № 1ДФ про такі доходи одержувачів комунальних послуг.

 

ПОВЕРНЕННЯ ПІДЗВІТНИХ КОШТІВ У РАЗІ ВІДМІНИ ВІДРЯДЖЕННЯ

У листі від 21.08.2008 р. № 11-113/3389-11406 Національний банк України роз'яснив, що в разі відміни відрядження підзвітна особа має

повернути готівкові кошти, видані на відрядження, у строки, передбачені Законом України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV. При цьому рішення керівника підприємства про відміну відрядження має бути оформлено відповідним наказом (розпорядженням).

Із цього можна дійти висновку: якщо працівник отримав аванс на відрядження, але не виїхав, то він мусить протягом

трьох робочих днів з дня прийняття рішення про відміну поїздки повернути до каси виданий йому аванс.

 

ОХОРОНА ПРАЦІ

Наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 06.10.2008 р. № 213 затверджено Правила охорони праці у птахівництві. Наказ набув чинності 14.11.2008 р.

 

ІНФЛЯЦІЯ У ЖОВТНІ 2008 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у жовтні 2008 року до попереднього місяця склав 101,7 %, за період січень — жовтень 2008 року — 118 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі