Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадового окладу директору технікуму

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Підвищення посадового окладу директору технікуму

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи правомірно здійснювати підвищення посадового окладу директору технікуму, якому у 2007 році було присвоєно педагогічне звання «Викладач-методист»?

(м. Слов’янськ, Донецька обл.)

 

Атестація педагогічних працівників провадиться згідно з Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом Міністерства освіти України від 20.08.93 р. № 310.

Відповідно до

пункту 2.3 цього Положення керівники навчальних закладів, які мають педагогічне навантаження, атестуються на загальних підставах, тобто на відповідність займаній посаді, для визначення кваліфікаційної категорії та встановлення посадового окладу.

За результатами атестації їм може бути присвоєно педагогічні звання, у цьому випадку — це педагогічне звання «Викладач-методист».

Одночасно слід зазначити, що чергова атестація проводиться

один раз на п’ять років згідно з графіком, складеним безпосередньо в навчальному закладі.

Основним нормативним документом, за яким провадиться оплата праці працівників освіти, є

Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102.

Відповідно до

підпункту «г» пункту 24 зазначеної Інструкції ставки заробітної плати та посадові оклади педагогічних працівників, яким атестаційною комісією присвоєно педагогічне звання «Викладач-методист», підвищуються на 15 відсотків.

Проте слід зазначити, що таке підвищення стосується лише ставки викладача, тобто

частини заробітної плати директора технікуму саме за виконання ним педагогічного навантаження.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі