Теми статей
Обрати теми

Оплата праці працівників кабінету «Довіра»

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата праці працівників кабінету «Довіра»

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки та фінансової політики Міністерства охорони здоров’я України

 

Яким чином здійснюється оплата праці працівників кабінету «Довіра», якщо в Типовому положенні про кабінет «Довіра» суперечать норми п. 1.1 та п. 1.8? У п. 1.1 кабінет визначено як структурний підрозділ лікувально-профілактичного закладу, а в п. 1.8 ідеться про оплату праці його працівників як центру профілактики та боротьби зі СНІДом?

(м. Миколаїв)

 

Відповідно до Типового положення про кабінет «Довіра», затвердженого наказом МОЗ від 25.02.2008 р. № 102, кабінет «Довіра» є спеціалізованим структурним підрозділом лікувально-профілактичного закладу з профілактики та боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом, основними завданнями та функціями якого є проведення роботи щодо профілактики поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та проведення консультування під час кожного звернення.

Пункт 1.8 Типового положення

, яким регламентовано оплату праці працівників кабінету на рівні центрів профілактики та боротьби зі СНІДом, не є визначальною нормою з оплати праці.

Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я затверджено

наказом Мінпраці та МОЗ «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 р. № 308/519, згідно з додатком 4 якого посадові оклади працівників закладів охорони здоров’я (структурних підрозділів), які працюють з вірусом імунодефіциту людини, підвищуються на 60 %.

У спеціалізованих закладах (структурних підрозділах), що призначені

для діагностики, лікування і безпосереднього обслуговування хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих (пп. 1, 2 додатка 4) посадовий оклад підвищується на 60 % за весь час роботи, в інших (пп. 3, 4 додатка 4) — посадові оклади підвищуються пропорційно часу, безпосередньо відпрацьованому з хворими на СНІД та ВІЛ-інфікованими.

Тобто посадові оклади працівників кабінетів «Довіра» підвищуються пропорційно безпосередньо відпрацьованому часу з хворими на СНІД та ВІЛ-інфікованими (п. 3 додатка 4). Фактичні години цієї роботи реєструються в журналі за підписом керівника структурного підрозділу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі