Теми статей
Обрати теми

Посади сестер медичних дільничних у штаті поліклініки

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Посади сестер медичних дільничних у штаті поліклініки

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Скільки посад сестер медичних дільничних уводиться до штату поліклініки центральної районної лікарні для обслуговування дитячого населення?

(Сумська обл.)

 

Штати закладів охорони здоров’я формуються на підставі штатних нормативів, затверджених

наказом МОЗ України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33 (далі — наказ № 33).

В амбулаторно-поліклінічних відділеннях (поліклініках) центральних районних лікарень посади лікарів-педіатрів дільничних установлюються з розрахунку 1,25 посади на 1000 чол. дитячого населення, яке проживає на приписній дільниці (

пункт 3 додатка 3 до наказу № 33).

Посади сестер медичних дільничних установлюються з розрахунку 1 посада на 800 дітей, які проживають у населеному пункті, де розташована лікарня та дітей, які проживають на приписній дільниці, що не обслуговується фельдшерсько-акушерським пунктом, тобто по одній посаді сестри медичної дільничної на кожну посаду лікаря-педіатра дільничного (

підпункт «б» пункту 42 додатка 3 до наказу № 33). Крім того, у лікарському кабінеті вводяться ще посади медичних сестер із розрахунку 1 посада на 1600 дітей, які проживають у населеному пункті, де розташована лікарня та на приписній дільниці (підпункт «г» пункту 42 додатка 3 до наказу № 33).

Таким чином, на кожну посаду лікаря-терапевта дільничного ще додатково вводиться по 0,5 посади сестри медичної для роботи на прийомі в поліклініці та на дільниці.

Загалом маємо на кожну посаду лікаря-педіатра дільничного по 1,5 посади медичної сестри.

Виходячи з чисельності прикріпленого дитячого населення за посадами лікарів-педіатрів дільничних визначаються норми обслуговування дітей на дільниці. У зв’язку з тим, що на сьогодні не затверджено норми навантаження для лікарів амбулаторно-поліклінічних закладів,

на території України діють норми обслуговування, що затверджені наказами колишнього МОЗ СРСР від 16.07.80 р. № 759, від 26.02.81 р. № 210, від 23.09.81 р. № 1000 та від 28.12.82 р. № 1290 . Для обслуговування дітей удома між сестрами медичними розподіляється дитяче населення на відповідних дільницях. При цьому головний лікар має враховувати такі показники як компактність дільниць, доступність та забезпеченість транспортом тощо (примітка 2 до вказаних наказів).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі