Теми статей
Обрати теми

Виплата допомоги по догляду за дитиною до трьох років

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Виплата допомоги по догляду за дитиною до трьох років

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Чи має право на допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку жінка, яка працює в режимі неповного робочого часу?

(м. Київ)

 

Згідно зі

ст. 18 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР та ст. 179 Кодексу законів про працю України мати дитини або інша застрахована особа, яка фактично доглядає за дитиною в період перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, за бажанням може працювати на умовах неповного робочого часу або вдома. При цьому за нею зберігається право на одержання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в повному розмірі (ч. 7 ст. 14 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» від 21.11.92 р. № 2811-XII).

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається в розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом, установленим для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень. Цю допомогу призначають і виплачують органи соціального захисту населення за місцем проживання батьків.

Виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку припиняється лише в разі закінчення або переривання зазначеної відпустки (досягнення дитиною трьох років; вихід матері дитини, якій ще не виповнилося трьох років, на роботу в режимі повного робочого часу).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі